Γενικός Ελεγκτής και ΠτΔ τα βρήκαν σε όλα τα θέματα διορισμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Γενικού Ελεγκτή

DBE0953D 2CE2 4AD9 ACE1 90D55F3DFE53

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Γενικού Ελεγκτή με αφορμή τα ζητήματα που προέκυψαν με τους διορισμούς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να έχουν μία συνάντηση.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε βούληση για άμεση σύνταξη νομοσχεδίου για τους συμβούλους που θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή και θα είναι παρόμοιο με αυτό που ισχύει για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες ενώ εξέφρασε βούληση να προχωρήσει από τώρα σε έλεγχο για το αν όλοι οι συνεργάτες πληρούν τα κριτήρια και αν διαπιστωθεί ότι ο οποιασδήποτε δεν ικανοποιεί τα κριτήρια τότε θα υπάρξει ο τερματισμός κάθε τέτοιας σύμβασης.

Σε σχέση με το θέμα της Δόξας Κωμοδρόμου, ο Γενικός Ελεγκτής είπε «είδα την επιστολή της ΕΔΥ και έχει εγκριθεί η απόσπαση στην Προεδρία, άρα το θέμα λύνεται με τρόπο αποδεκτό κι από εμάς επειδή ο Πρόεδρος εξέφρασε τη θέση ότι η μισθοδοσία της κ. Κωμοδρόμου θα είναι αυτή που έχει και στο Πανεπιστήμιο».

Όσον αφορά την κ. Ραουνά ανέφερ ότι υπήρξε μια εισήγηση του Προέδρου ότι στον προϋπολογισμό υπάρχει ήδη η θέση του Επιτρόπου Προεδρίας που είναι κενή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Πρόεδρος να μην τη διορίσει σε αυτή τη θέση. Για το θέμα της 19χρονης, ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πως «το θέμα κλείνει επειδή εκείνη η υπηρεσία έχει τερματιστεί και με τη νέα θέση του Προέδρου έτσι και αλλιώς θα τερματιζόταν γιατί δεν θα ικανοποιούσε τα κριτήρια».

«Οπότε, πιστεύω ότι έχουμε βρει λύσεις σε όλα τα θέματα. Οι συστάσεις της υπηρεσίας μας φαίνεται ότι εισακούγονται και χαιρετίζουμε ως υπηρεσία το γεγονός ότι υπάρχει βούληση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας», κετέληξε.

Πηγή:Sigmalive