Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθετους κήπους, street art και αξιοποίηση πρασίνου εισηγείται ο Γιάννης Καρούσος για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας

photo 6 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Δημοτικές Εκλογές, Δημοτικες Εκλογες 2024, Εκλογές 2024

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο Γιάννης Καρούσος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, μπορεί να δημιουργηθεί ταυτότητα στον πολεοδομικό σχεδιασμό των πόλων μέσα από παρεμβάσεις όπως μεταξύ άλλων κάθετοι κήποι, street art και αξιοποίηση πρασίνου.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

“Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις πόλεις μας και να ενισχύσουμε την τουριστική εμπειρία με μικρές και όμορφες παρεμβάσεις, οι οποίες θα έχουν τεράστια οφέλη για τον τόπο μας. Σήμερα θα σας αναλύσω κάποιες από αυτές. Στη Λάρνακα το προηγούμενο καλοκαίρι, έφεραν το φεγγάρι στη γη και προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες. Στη Γαλλία, στην πόλη Blois, μετέτρεψαν τα σκαλιά στην πόλη σε έργο τέχνης με Street Art. Πολλές πόλεις ζωντάνεψαν, αξιοποιώντας τα 3D Street Art, μετατρέποντας δρόμους και πεζοδρόμια σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης και πολλές άλλες αξιοποίησαν το πράσινο και τα δέντρα και έφεραν χρώμα και εμπειρία στις πόλεις τους με σκιασμένες διαδρομές και αλλού δημιούργησαν σημεία αναφοράς, με μοναδικό και δημιουργικό οδικό φωτισμό. Θα μπορούμε επίσης να κρύψουμε την ασχήμια κάποιων κτιρίων, ιδιαίτερα εγκαταλελειμμένων, μετατρέποντας τα προσωρινά σε έργα τέχνης. Επίσης, το πράσινο είναι κάτι το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε. Σε πολλές χώρες η Πολεοδομική Αρχή έχει εντάξει και τη δημιουργικότητα στους σχεδιασμούς της, αφού απαιτεί τη δημιουργία κάθετων κήπων στα κτίρια, δημιουργώντας έτσι ταυτότητα και εμπειρία στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Αυτές είναι κάποιες ιδέες, που θα μπορούμε άμεσα να προωθήσουμε, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες τουριστικές περιοχές μας, όπως και σε περιοχές της ενδοχώρας της επαρχίας μας. Έχουμε όραμα, διεκδικούμε και υλοποιούμε.”