Ιδιωτικά σχολεία: Ζητούν από το κράτος επιχορήγηση σχολικών βιβλίων

Για προχειρότητες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά στους διορισμούς εκπαιδευτικών, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Ιδιωτικών Σχολείων, Γιώργος Κρητικός

1 Copy Copy 196

Για προχειρότητες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά στους διορισμούς εκπαιδευτικών, έκανε λόγο μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Εκπρόσωπος Ιδιωτικών Σχολείων, Γιώργος Κρητικός.

Όπως ανέφερε, παρόλο που άρχισε η σχολική χρονιά, εντούτοις το ΥΠΑΝ συνεχίζει τους διορισμούς, την ώρα που σε διαλόγους και συζητήσεις, ζητά από τα ιδιωτικά σχολεία να προγραμματίζουν έγκαιρα τις εξετάσεις τους και να δίνουν στο Υπουργείο τους μαθητές που εισάγονται από τον Απρίλιο, προκειμένου να προγραμματίζεται και να στελεχώνει τα σχολεία εγκαίρως.

Τα ιδιωτικά σχολεία ζητούν πρόσβαση στους καταλόγους διοριστέων, προκειμένου να μπορούν να συμπληρώνουν τις θέσεις και να μη δημιουργούνται τα προβλήματα που προκύπτουν.

Για το ζήτημα, τα ιδιωτικά σχολεία είχαν χθες στις 2:00 μετά το μεσημέρι, συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, το θέμα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, αλλά «η προχειρότητα με την οποία λειτουργούμε».

Ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο έθιξε ο κ. Κρητικός είναι το γεγονός ότι τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων, καλούνται να πληρώνουν κάποια βιβλία, όπως των Αγγλικών και των Γαλλικών, προκειμένου να παρακαθίσουν σε εξωτερικές εξετάσεις, την ώρα που τα παιδιά των δημόσιων σχολείων τα προμηθεύονται δωρεάν.

Καταλήγοντας, ο κ. Κρητικός σημείωσε ότι τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν στο κράτος 360 εκατομμύρια ετησίως, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για πρόσβαση στην κρατική χορηγία.

Πηγή: Sigmalive