Ικανοποίηση εκφράζει ο τέως ΠτΔ για έναρξη έρευνας για το βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε την Παρασκευή σε γραπτή δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

b b b proedros anastasiadis 1 βιβλίο «Κράτος Μαφία», Νίκος Αναστασιάδης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε την Παρασκευή σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ενεργοποίηση διαδικασίας έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, άκουσα σήμερα το πρωί, τον Επίτροπο κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρη Πογιατζή, να επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Μακάριου Δρουσιώτη ‘Κράτος Μαφία’», αναφέρει ο τέως Πρόεδρος.

Στη γραπτή δήλωση υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Αναστασιάδης είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Επίτροπο και την Αρχή κατά της Διαφθοράς, ημερομηνίας 29/11/2022, την ταχύτερη διεξαγωγή έρευνας για διερεύνηση των προβαλλόμενων ισχυρισμών.

«Σεβόμενος του Νόμους και τις διαδικασίες μιας εν εξελίξει έρευνας, αποφεύγω ενσυνειδήτως να τοποθετούμαι εις όσα εμμονικά και εσκεμμένα προβάλλουν κάποιοι καθημερινά, προκειμένου να εμπεδώσουν ως αληθή τα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο», προστίθεται.

Ο τέως Πρόεδρος σημειώνει ότι θεωρεί καθήκον του να συμβάλει με τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε η Επιτροπή με ασφάλεια να καταλήξει στο δικά της συμπεράσματα.

«Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου να κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», καταλήγει στην γραπτή του δήλωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ