Ιστορική η πρώτη επίσημη επίσκεψη του ΠτΔ στη Σαουδική Αραβία

1a5a0622a7a462fe4f00dfcbf5b84292 XL

Ιστορική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί σταθμό στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Παρασημοφορώντας στο Ριάντ τον επίτιμο πρόξενο της Κύπρου Μοχάμεντ Αλ Φάντλ με το μετάλλιο εξαίρετης προσφοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την εγκαθίδρυση και διπλωματικής αποστολής στο Ριάντ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την επιθυμία της Κύπρου να συνεισφέρει στην επιτυχία του προγράμματος οικονομικής μεταμόρφωσης της Σαουδικής Αραβίας ‘Οραμα 2030’ και με την συμβολή πολλών Κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στη χώρα εδώ και χρόνια.

Ευχαρίστησε θερμά τον επίτιμο πρόξενο της Κύπρου για επίλυση ζητημάτων που αφορούσαν την Κυπριακή κοινότητα στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την προώθηση του τουρισμού και των επιχειρηματικών σχέσεων. Η κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι βαθιά ευγνώμονες για την ανεκτίμητη προσφορά του. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου στο Παλάτι, από τον Βασιλιά Σαλμάν και αυτή την ώρα ο βασιλιάς παραθέτει γεύμα. Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή τριών συμφωνιών.
Αφορούν την αποφυγή διπλής φορολογίας και τη συνεργασία στις αερομεταφορές. Θα υπογραφεί επίσης μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, για διαβούλευση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Το απόγευμα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Σαλμάν.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

 

Πηγή: RIK News