Κατσουρίδης: Δίλημμα αν δεν περάσουν στον 2ο γύρο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις διεργασίες κομμάτων και υποψηφίων μίλησε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Κατσουρίδης

ezgif.com gif maker 30 1170x775 3

Για τις διεργασίες κομμάτων και υποψηφίων μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Κατσουρίδης στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά μίλησε για τη χθεσινή παρουσίαση των «100 πολιτικών» του Δημοκρατικού Συναγερμού, τονίζοντας ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο πρώτος που καταθέτει κάτι πιο συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο αυτή τη στιγμή. «Είναι φυσιολογικό καθώς είναι ηγέτης κόμματος και μία από τις αποστολές του είναι να παράγει πολιτικές. Βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση από τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες».

Διευκρίνισε ότι οι εξαγγελίες συνδυάστηκαν με την επέτειο ίδρυσης του ΔΗΣΥ. «Αυτό συνάδει στη βασική κατεύθυνση στρατηγικής του κόμματος και συγκεκριμένα στη μάχη της συσπείρωσης».

Μιλώντας για τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες οι οποίες δεν στηρίζονται από κόμματα, ανέφερε ότι στοχεύουν κυρίως στο να εμβολιάσουν τον δημόσιο διάλογο. «Θα είναι αυταπάτη αν κάποιος θεωρεί ότι η μάχη δεν δίνεται μεταξύ των τριών βασικών πρωταγωνιστών». Συμπλήρωσε ότι το στοίχημα για τους υπόλοιπους είναι αν θα υιοθετηθούν οι προτάσεις τους από τους βασικούς υποψηφίους. «Θα έχουμε ένα προεκλογικό με ένταση», είπε.

Όσον αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ευνοημένο. «Είναι μια υποψηφιότητα η οποία πάτα στη δυσαρέσκεια της μεγάλης μερίδας του κόσμου για τις πρακτικές των κομμάτων». Σημείωσε ότι τέτοιες υποψηφιότητες σε άλλες χώρες αποτελούν «όχημα διαμαρτυρίας. «Το έχουμε δει με τον κ. Μακρόν και με τον κ. Τσίπρα».

Πρόσθεσε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι σε δύσκολη θέση ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο ευνοημένος είναι αυτός που δεν είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος.

Ο κ. Κατσουρίδης σχολίασε και την άποψη μερίδας κόσμου ότι στο τέλος κερδίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι «ισχύει στον μικρόκοσμο της Βουλής και όχι στον κόσμο των πολιτών. Έχουμε δρόμο ακόμη και δεν ξέρουμε τι άλλο θα εμφανιστεί».

Όσον αφορά τον κ. Μαυρογιάννη ανέφερε ότι ξεκίνησε ήπια και σταθερά. «Αναμένουμε να δούμε ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα και φαίνεται να κερδίζει σε ποιότητα και σοβαρότητα». Επεσήμανε ότι το μόνο που απομένει είναι να πείσει και να συσπειρώσει το ακροατήριο του κόμματος που τον στηρίζει.

Τέλος, ανέφερε ότι αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν περάσει στον δεύτερο γύρο θα είναι εντάξει, αλλά για τα μεγάλα κόμματα θα είναι δίλημμα. «Οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν τόσο με όρους ιστορίας, ενώ στις Προεδρικές αποσυνδέονται πιο εύκολα από τα κόμματα».