Κυπριακό και τουρκική προκλητικότητα θα συζητήσουν Αναστασιάδης-Σολτς

Το Κυπριακό, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και το μεταναστευτικό αναμένεται να απασχολήσουν την συνάντηση μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Όλαφ Σολτς

6363911A 6011 47D0 91BD 473AE8A3AC01

Το Κυπριακό, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και το μεταναστευτικό αναμένεται να απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, την συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς το απόγευμα, στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βερολίνο.

Πολύ σημαντικές αναμένεται να είναι και οι συνομιλίες που θα έχει το απόγευμα (18:00 ώρα Κύπρου) με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στην Καγκελαρία με στρατιωτικές τιμές.

Ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρει πως η ατζέντα της συνομιλίας θα περιλαμβάνει διμερή, ευρωπαϊκά, οικονομικά και ενεργειακά  θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθούν το Κυπριακό, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αλλά σημαντικό ρόλο θα έχει και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αναμένεται πως στις 19:15 ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Καγκελάριος Σολτς, θα κάνουν δηλώσεις  προς τα ΜΜΕ και θα απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ