Λετυμπιώτης: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου

Screenshot 3 17 Κύπρος, Λετυμπιώτης, Φιντάν

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε παροχή διευκολύνσεων στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Γάζα, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο τρίτο ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι η Κύπρος ουδέποτε παρείχε, ούτε θα παρέχει διευκολύνσεις για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον οποιασδήποτε χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ότι η Κύπρος ουδέποτε αποτέλεσε μέρος της κρίσης, αλλά, όπως είναι διεθνώς αποδεκτό, αποτελεί μέρος της λύσης.

Σημείωσε ακόμη ότι υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών με αξιωματούχους του Λιβάνου, οι οποίοι στις δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν την στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ερωτηθεί για το Κυπριακό, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι αυτό που επίκειται, είναι η υποβολή της έκθεσης της κυρίας Ολγκίν στον Γενικό Γραμματέα.

Κληθείς να αναφερθεί σε ξεχωριστές συναντήσεις της απεσταλμένης του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο εξωτερικό, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο ή οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ