Λετυμπιώτης: Η θέλησή μας για επίλυση του Κυπριακού δεν κάμπτεται ούτε μειώνεται

Είναι 40 χρόνια παραβίασης του διεθνούς δικαίου και απαράδεκτων αξιώσεων

coverGSpokesman Letimpiotis 2 Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυπριακό, Κύπρος

Η θέλησή μας για επίλυση του Κυπριακού δεν κάμπτεται ούτε μειώνεται και δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τετελεσμένα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είπε: «Είναι μια θλιβερή επέτειος της παράνομης ανακήρυξης, που μας υπενθυμίζει την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία παραβιάζει ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Η ίδια η διεθνής κοινότητα, εδώ και 40 χρόνια, την καταδικάζει και καλεί για ανάκλησή της.

Είναι 40 χρόνια παραβίασης του διεθνούς δικαίου και απαράδεκτων αξιώσεων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως το μόνο αναγνωρισμένο κράτος, κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, παραμένει προσηλωμένη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης, ειρηνικής και οριστικής επίλυσης του Κυπριακού.

Με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που είχαν διακοπεί.

Η θέληση για επίλυση του Κυπριακού με μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα ούτε κάμπτεται ούτε μειώνεται, αλλά παραμένει ισχυρή. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τα τετελεσμένα».