Μιχάλης Γιακουμή: Πρόταση Νόμου για Χημικό ευνουχισμό και Ισόβια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Τι ζητά ο βουλευτής Μιχάλης Γιακουμή

Screenshot 5 3 Μιχάλης Γιακουμή, Πρόταση Νόμου

Την πρόταση νόμου που θα δίνει το δικαίωμα στους δικαστές να διατάσσουν τον χημικό ευνουχισμό των παιδοβιαστών αλλά και να επιβάλλουν ποινές μέχρι ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκων, ζήτησε απο την Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αμμοχώστου, Μιχάλης Γιακουμή.

Στην επιστολή του ο κ. Γιακουμή αναφέρει «Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να θέσω υπόψη σας την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία όσο αφορά τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η πρόσφατη σοκαριστική υπόθεση στη Λεμεσό, όπου πατέρας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό της 11χρονης ανάδοχης κόρης του, καταδεικνύει τις αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα. Συγκεκριμένα, προτείνω την ετοιμασία πρότασης νόμου που να προβλέπει τα εξής:

1. Χημικός Ευνουχισμός: Την επιβολή του μέτρου του χημικού ευνουχισμού σε καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ως μέτρο αποτροπής και προστασίας της κοινωνίας.

2. Ισόβια Κάθειρξη: Την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για οποιοδήποτε άτομο καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου χωρίς δυνατότητα αναστολής ή πρόωρης αποφυλάκισης.

Αυτές οι προτάσεις βασίζονται στην ανάγκη για αυστηρότερα και πιο αποτρεπτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να διασφαλίσουμε ότι, οι δράστες τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων θα τιμωρούνται με την αυστηρότητα που τους αρμόζει. Η ενίσχυση του νομικού πλαισίου θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τα παιδιά και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία μας δεν θα ανεχθεί καμία μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας την πρότασή μου και προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την ετοιμασία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου».