Πολιτικη

Μιχάλης Γιακουμή: Πρόταση Νόμου για Χημικό ευνουχισμό και Ισόβια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Την πρόταση νόμου που θα δίνει το δικαίωμα στους δικαστές να διατάσσουν τον χημικό ευνουχισμό των παιδοβιαστών αλλά και να επιβάλλουν ποινές μέχρι ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκων, ζήτησε απο την Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αμμοχώστου, Μιχάλης Γιακουμή.

Στην επιστολή του ο κ. Γιακουμή αναφέρει «Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να θέσω υπόψη σας την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία όσο αφορά τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η πρόσφατη σοκαριστική υπόθεση στη Λεμεσό, όπου πατέρας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό της 11χρονης ανάδοχης κόρης του, καταδεικνύει τις αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα. Συγκεκριμένα, προτείνω την ετοιμασία πρότασης νόμου που να προβλέπει τα εξής:

1. Χημικός Ευνουχισμός: Την επιβολή του μέτρου του χημικού ευνουχισμού σε καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ως μέτρο αποτροπής και προστασίας της κοινωνίας.

2. Ισόβια Κάθειρξη: Την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για οποιοδήποτε άτομο καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου χωρίς δυνατότητα αναστολής ή πρόωρης αποφυλάκισης.

Αυτές οι προτάσεις βασίζονται στην ανάγκη για αυστηρότερα και πιο αποτρεπτικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να διασφαλίσουμε ότι, οι δράστες τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων θα τιμωρούνται με την αυστηρότητα που τους αρμόζει. Η ενίσχυση του νομικού πλαισίου θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τα παιδιά και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία μας δεν θα ανεχθεί καμία μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας την πρότασή μου και προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την ετοιμασία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου».

Ροη Ειδησεων

Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων στα…

5 Ιουλίου, 2024

Αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου σε σύντομο χρονικό διάστημα…

5 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με μεταρρύθμιση

Παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες λίγες μέρες εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…

5 Ιουλίου, 2024

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

5 Ιουλίου, 2024

Με συγγνώμη παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές…

5 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αμμοχώστου: Eπανεκλέγηκε Αντιδήμαρχος ο Χρύσανθος Ζαννέτος

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 04/04/2024 η πρώτη συνεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, στο…

5 Ιουλίου, 2024