Ν. Παπαδόπουλος – Σ. Μαλάς για κατόχους αξιογράφων

688b8cdf0dd5a933c931a78d51ad6d68 XL Νέα Αμμοχώστου

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέδειξε ότι στηρίζει τα αιτήματα των κατόχων αξιογράφων και έχει δώσει συγκεκριμένες προτάσεις δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Εξηγώντας την απόφαση του Συνδέσμου για απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας και στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, είπε ότι η πρότασή του Προέδρου του ΔΗΚΟ  προνοεί ότι όλοι οι κάτοχοι αξιογράφων θα μπορούν να λάβουν τις πρώτες 100 χιλιάδες ευρώ, σε πέντε ετήσιες δόσεις.
Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης είπε ότι ο Σύνδεσμος είχε επίσης συναντήσεις με τον Σταύρο Μαλά και τον Γιώργο Λιλλήκα, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν τήρησε, όπως είπε την υπόσχεσή του, να τους συναντήσει.
Από τα 355 παρόντα μέλη του Συνδέσμου, που ήταν παρόντα στη χθεσινή συνέλευση, τα 352 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου και υπήρξαν τρεις αποχές.

Ν. Παπαδόπουλος

Ικανοποίηση για την απόφαση του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων να στηρίξει την υποψηφιότητά του, εξέφρασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι οι προτάσεις του είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τα δημοσιονομικά του κράτους.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Πρώτη Ενημέρωση”, ο κύριος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε πως αν εκλεγεί, θα υλοποιήσει την πρότασή του για μερική αποζημίωση των κατόχων αξιογράφων και των κουρεμένων καταθετών.
Απέρριψε τις επικρίσεις της κυβέρνησης και του εκλογικού επιτελείου Αναστασιάδη ότι θα χρειαστεί δέκα προϋπολογισμούς του κράτους για να υλοποιήσει όσα υπόσχεται στους πολίτες, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Επανέλαβε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσει αμέσως εμπειρογνώμονες για διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου.
Εξέφρασε επίσης της εκτίμηση ότι ενώπιον της δικαιοσύνης δεν οδηγήθηκαν οι σοβαρότερες υποθέσεις.

Στ. Μαλάς

Αρνείται να μπει σε πλειοδοσία ανέφικτων εξαγγελιών τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς σχολιάζοντας την απόφαση του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων να στηρίξουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις Προεδρικές εκλογές..
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ τόνισε ότι το κράτος δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μοιράζει υποσχέσεις.
Αναφερόμενος στο κυπριακό, ανέφερε ότι οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες εν αντιθέση με τις θέσεις των ανθυποψηφίων του.
Ο Σταύρος Μαλάς τόνισε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει επανέναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων σε αντίθεση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος θέτει προϋποθέσεις για επιστροφή στις συνομιλίες.
Ανέφερε ακόμα ότι η νέα στρατηγική που εισηγείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν δίνει προοπτική για λύση του κυπριακού.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος, Ανδρέας Κωνσταντίνου

 

Πηγή: RIK News