Νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ

F6D1FD1C 6D69 4C69 89FD 6BD33738699A ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΣΥ

Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος στο ΔΗΣΥ. Υποψήφιοι είναι η Δημητρίου Αννίτα, νυν Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Δημητρίου Δημήτρης, Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Περίπου 50.000 μέλη του ΔΗΣΥ κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν την ή τον νέο Πρόεδρο του κόμματος μετά τη απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου, στη βάση του καταστατικού και ενέκρινε το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο στις 13 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Είχε επίσης αποφασιστεί όπως πραγματοποιηθεί παγκύπριο συνέδριο για τον απολογισμό και την αποτίμηση της ηγεσίας του κόμματος το Σάββατο 6 Μαΐου και παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, τις θέσεις του Αναπληρωτή Πρόεδρου, τους τρεις Αντιπροέδρους και τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Δικαίωμα ψήφου είχαν συνολικά 50.660 άτομα που εγγράφηκαν μέλη του ΔΗΣΥ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022, βάσει του καταστατικού. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο). Η κάλπη στο Λονδίνο έκλεισε στις 4μμ (τοπική ώρα) Στη Λευκωσία λειτούργησαν 28 εκλογικά κέντρα, στη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο 22, στη Λεμεσό 18 και στην Πάφο 8 εκλογικά κέντρα. Στο εξωτερικό 3 εκλογικά κέντρα σε Λονδίνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ 7.30 και 8 απόψε. Τη διαδικασία επιβλέπει Εφορευτική Επιτροπή που απαρτίζεται από τέσσερα μέλη: Ξένια Κωνσταντίνου, Κρις Τριανταφυλλίδης, Ανδρέας Σταυρινίδης και Δημήτρης Δημητρίου. Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα κάνει η επικεφαλής της Επιτροπής, Ξένια Κωνσταντίνου.