Νέες επικρίσεις Μαλά κατά Αναστασιάδη

85e363abfab458fdfeb14b6ea67072d9 XL Νέα Αμμοχώστου

Νέες επικρίσεις κατά του Προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κραν Μοντάνα, διατύπωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Μαλάς κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι απέτυχε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας, είτε για να πετύχει λύση του Κυπριακού, είτε για να θέσει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της.
Σημείωσε πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο ότι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία και ότι υπήρχε η δυνατότητα, οι εγγυήτριες δυνάμεις να καταλήξουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ως εκ τούτου είπε ο κύριος Μαλάς, ήταν εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.
Σημείωσε επίσης πως ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες παρουσίασε στο δείπνο το συμπληρωματικό έγγραφο για την παρακολούθηση εφαρμογής της λύσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να μην το συζητήσει, επειδή όπως ανέφερε, ήταν τεταμένο το κλίμα.

Ο κύριος Μαλάς υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπρεπε να ζητήσει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο ανώτατο επίπεδο.
Τον επέκρινε επίσης ότι ενώ δηλώνει έτοιμος να παρακαθήσει σε διαπραγματεύσεις, έθεσε προϋποθέσεις για συνέχιση των συνομιλιών.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για επιβολή προστίμου σε υποψήφιο πρόεδρο, λόγω παραβίασης της νομοθεσίας που αφορά κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων προς πολίτες, ο κύριος Μαλάς ανέφερε ότι το δικό του επιτελείο, λειτουργεί με τρόπο που σέβεται απόλυτα τους νόμους της πολιτείας.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής