Νίκη της δεξιάς στις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα

b766ea0426e6a9224727e1cc11827a29 XL

Νίκη της δεξιάς και πτώση των ποσοστών των κομμάτων που τηρούν μετριοπαθή στάση στο Κυπριακό, σημειώθηκε στις χθεσινές λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων και με την αποχή να είναι σε ψηλά επίπεδα, αφού ψήφισες μόνο το 62.4%, πρώτο αναδεικνύεται το κόμμα Εθνικής Ενότητας του ψευδοπρωθυπουργού Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν με 35.4%.
Το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, περιορίζεται στο 21,1% καταγράφοντας σημαντική πτώση.
Το πρωτοεμφάνιζόμενο Κόμμα του Λαού εξασφαλίζει ποσοστό 17,4%, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 8,6%, το Δημοκρατικό Κόμμα 7.8% και το κόμμα Αναγέννησης των εποίκων 6,1%.
Εκτός ψευδοβουλής μένουν τα κόμματα Κοινοτικής Σωτηρίας και Εθνικιστικής Δημοκρατίας, αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο εισδοχής του 5%.
Τα κόμματα Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό και Αναγέννησης συγκεντρώνουν 26 απο τις 50 έδρες,  έχοντας ισχνή πλειοψηφία στη ψευδοβουλή.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Αναγέννησης των εποίκων εξλέφρασε επιφυλάξεις κατα πόσο θα μπορέσει τελικά να σχηματισθεί σταθερή ψευδοκυβέρνηση, εκτιμώντας οτι δεν αποκλείονται νέες λεγόμενες εκλογές τον Ιούνιο.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

 

Πηγή: RIK News