Ο Γενικός Εισαγγελέας απορρίπτει δημοσίευμα

bd22ffa7a23e027a49398ac10cbdf085 XL

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης απορρίπτει δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι προ μηνών δεν είπε την αλήθεια στη Βουλή σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση της μεταφοράς του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους στο μέλαθρον αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης ο γενικός εισαγγελέας ενώ διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι ο ίδιος δεν ενεπλάκη και απείχε από την σχετική υπόθεση, τα emails της κυρίας Λοϊζίδου αποδεικνύουν όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι όχι μόνο ενημερωνόταν διαρκώς για την όλη υπόθεση αλλά καθοδηγούσε και συμμετείχε στη σύνταξη.
Σε ανακοίνωση ο Κώστας Κληρίδης επισημαίνει ότι «Τελικά, έστω και αργά-αργά και σταδιακά, η εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά της κίνητρα και το ενδιαφέρον της όταν ασχολείται με τον Γενικό Εισαγγελέα. Κίνητρα και ενδιαφέρον, προσθέτει, που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον.
Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση της μεταφοράς του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους στο μέλαθρον αγωνιστών στη Παλώδια ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι η λειτουργός Ελένη Λοϊζίδου, η οποία ανέλαβε να επιληφθεί του θέματος, ετοίμασε από μόνη της τις σχετικές νομικές γνωματεύσεις χωρίς καμιά παρέμβαση. Θεώρησε, δε, ορθό, συνέχισε ο κύριος Κληρίδης, να επικοινωνεί με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ήδη επιλαμβανόταν του θέματος υπηρεσιακά και να κοινοποιεί στον Γενικό Εισαγγελέα τις γνωματεύσεις για ενημέρωση και έγκριση. Τόνισε ότι καμιά γνωμάτευση λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας δεν επιτρέπεται να αποστέλλεται στον αποδέκτη χωρίς την ενημέρωση, γνώση και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Κώστας Κληρίδης πρόσθεσε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενημερώθηκε χωρίς να παρεμβαίνει και ούτε είχε πρόθεση να διαφοροποιήσει οτιδήποτε, πλην της ένθεσης της σωστής ημερομηνίας ανάθεσης της εργασίας για σκοπούς τάξης.
Καταλήγοντας ο Γενικός Εισαγγελέας διερωτάται προς τι λοιπόν η μομφή;

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

 

Πηγή: RIK News