Ποιοι θα πάρουν τα 32 ηλεκτρικά οχήματα στην Κυβέρνηση

€1.077.664 το κόστος τους

4832DDFC 375B 4934 8FC9 E02FB129D5D8

Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για να μπορέσουμε να το πετύχουμε, πρέπει να έχουμε και τις σωστές υποδομές, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν σημεία φόρτισης – επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια βενζίνης.

Όπως είπε, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, ενώ όσων αφορά την τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε άλλους χώρους, ανέφερε πως αυτό είναι ζήτημα μελέτης, προσθέτοντας πως ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και στους αυτοκινητόδρομους.

Ο Υπουργός πρόσθεσε πως βιώνουμε ταλαιπωρία αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής εξαιτίας της συμφόρησης των δρόμων, ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ρύπου και εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο.

«Μόνο με τις δημόσιες συγκοινωνίες θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους για τους ρύπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα 32 ηλεκτρικά οχήματα που παρέλαβε το Υπουργείο, αυτά θα παραδοθούν σε Τμήματα και Υπηρεσίες του Δημοσίου, είπε ο Υπουργός, σημειώνοντας πως τα ηλεκτρικά οχήματα που θα δοθούν σε Υπουργούς είναι διαφορετικό ζήτημα.

Πρόκειται για άλλη διαδικασία, τόνισε, σημειώνοντας πως ετοιμάζονται οι προδιαγραφές και θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σχετικά με το γεγονός ότι η Κύπρος κατέγραψε μείωση 18% στους οδικούς θανάτους κατά το 2022, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως οι κάμερες σίγουρα έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε αυτό, καθώς ενισχύουν τη πειθαρχία στα μέτρα που επέβαλε η Αστυνομία.

Η πειθαρχία και η τήρηση των κανονισμών, είπε, μειώνουν τον κίνδυνο.