Προεδρικές: Πρόβλημα με το προσχέδιο του ψηφοδελτίου

6ec7acea7c497fe8e3564c37157fc77f XL

Πρόβλημα προέκυψε με το προσχέδιο του ψηφοδελτίου για τις προεδρικές εκλογές, στη διάρκεια σύσκεψης εκπροσώπων των εννέα υποψηφίων με τον έφορο εκλογών Δημήτρη Δημητρίου.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χάρης Αριστείδου ισχυρίστηκε ότι το σύνθημά του δεν είναι ευδιάκριτο στο ψηφοδέλτιο.
Επίσης δύο επιτελεία, του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά, εξέφρασαν παράπονο για το λεκτικό του συνθήματος του κυρίου Αριστείδου, το οποίο θεωρούν προσβλητικό και ζητούν την απόσυρσή του.
Η εκτύπωση του τελικού ψηφοδελτίου για την πρώτη Κυριακή των εκλογών είναι προγραμματισμένη για τις επτά Ιανουαρίου και για αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε, ο έφορος εκλογών βρίσκεται σε διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως στο ψηφοδέλτιο εμφανίζονται πρώτα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ένα κόμμα, στη συνέχεια οι υποστηριζόμενοι από συνεργασίες κομμάτων και τέλος οι ανεξάρτητοι κατά αλφαβητική σειρά.
Ως εκ τούτου, πρώτος θα είναι ο Χρίστος Χρίστου του Ελάμ, δεύτερος ο Μιχάλης Μηνάς που στηρίζεται από την Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, τρίτος ο Νικόλας Παπαδόπουλος υποστηριζόμενος από συνεργασία κομμάτων και ακολουθούν αλφαβητικά οι ανεξάρτητοι: Νίκος Αναστασιάδης, Χάρης Αριστείδου, Ανδρέας Ευστρατίου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Γιώργος Λιλλήκας και Σταύρος Μαλάς.
 
Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

 

Πηγή: RIK News