Πρόεδρος: Δεν πρόκειται να σταματήσει η «Αμάλθεια»

Καταδικάζοντας τα γεγονότα στη Γάζα όπου μέλη της ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις,

86059 «Αμάλθεια», Νίκος Χριστοδουλίδης
ΠτΔ – Ξενάγηση σε ΚΣΕΔ με Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, Λάρνακα, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola, ξεναγούνται στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). // PoR – JRCC tour with President of European Parliament Joint Rescue Coordination Centre, Larnaka, Cyprus The President of the Republic, Mr Nikos Christodoulides, and the President of the European Parliament, Ms Roberta Metsola, take part in a tour of the Joint Rescue Coordination Centre (JRCC).

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος Αμάλθεια, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Καταδικάζοντας τα γεγονότα στη Γάζα όπου μέλη της ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στο ΚΣΕΔ Λάρνακας, είπε ότι τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για αποστολή περισσότερης βοήθειας στη Γάζα.

Από την πλευρά της, η Ρομπέρτα Μέτσολα καταδικάζοντας την επίθεση, είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλους τους παράγοντες στην περιοχή για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν.

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Εξέφρασε επίσης την πλήρη υποστήριξη της Ευρωβουλής στο Κυπριακό.

Επίσης ανέφερε ότι για το θέμα των παράτυπων μεταναστών, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει μεγάλο νομοθετικό πακέτο που θα περιλαμβάνει και προτάσεις από την Κύπρο για αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ