Προειδοποίηση Αβέρωφ: Τα χειρότερα έρχονται το 2025

"Αν δεν υπάρξει απόθεμα από την κυβέρνηση, τότε, θα δούμε την χαριστική βολή στα ευάλωτα νοικοκυριά"

1 41

Απρόβλεπτες παραμένουν στην κυπριακή οικονομία οι αρνητικές επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις και τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων που αποδυναμώνουν οικονομικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε συνέδριο για το τραπεζικό σύστημα, ανέφερε πως οι διαδοχικές αυξήσεις προκαλούν πολύπλευρες επιπτώσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, «μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας είναι η σειρά επανειλημμένων αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ακολουθεί ίσως τον πιο αποφασιστικό κύκλο περιοριστικής νομισματικής πολιτικής των τελευταίων 40 ετών».

Την ίδια ώρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την διάρκεια της επιτροπής εμπορίου, με θέμα την άνοδο των επιτοκίων, προειδοποίησε ότι τα χειρότερα έρχονται.

«Τα δύσκολα ακόμη δεν τα είδαμε και τα χειρότερα έρχονται στο πρώτο εξάμηνο του 2025. Αν δεν υπάρξει απόθεμα από την κυβέρνηση, τότε, θα δούμε την χαριστική βολή στα ευάλωτα νοικοκυριά. Τα δημόσια οικονομικά θα πρέπει να κρατηθούν γερά για στήριξη της κοινωνίας», ανέφερε.

Οι πολιτικές δυνάμεις εξακολουθούν να πιέζουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να λάβουν μέτρα για τους δανειολήπτες.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου δεν απέκλεισε ακόμα και να καλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τους ενημερώσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, ανέφερε στην επιτροπή ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πιθανόν να ακολουθήσουν ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή.

Πηγή: sigmalive