ΠτΔ: Οι αξιώσεις της Τουρκίας υπερβαίνουν τα όρια της εθνικής μας αξιοπρέπειας

4b19c28ead7090207e021c2eb611ee4f XL Νέα Αμμοχώστου

Είναι αδιανόητο ως ελληνοκυπριακή πλευρά, να δεχθούμε τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας, η οποία αξιώνει να συνεχίσει να ελέγχει, να κηδεμονεύει το κράτος μας, εμμένοντας στη διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων, στρατιωτικής βάσης, αλλά και στην εσαεί παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αξιώσεις, πρόσθεσε, οι οποίες καταφανώς υπερβαίνουν τα όρια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σε καμμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, αλλά ούτε και να παρουσιαστούν ως πρόταση λύσης στον κυπριακό λαό από μέρους μας.
Αυτό που απαιτείται, είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση από όλους και όχι μόνο από τη δική μας πλευρά.
Μόνο έτσι, υπογράμμισε, μπορεί να υπάρξει ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός, μιά λύση που να δημιουργεί ένα κράτος που να λειτουργεί και που να είναι βιώσιμο. Ενα κράτος που να εγγυάται ειρήνη και την πρόοδο, να απαλλάσσει την πατρίδα από κατοχικούς στρατούς και να αποκαθιστά την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στο Μνημόσυνο των ηρώων της Κυπερούντας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Πηγή: RIK News