ΠτΔ: Η επιμόνη της Τουρκίας στις εγγυήσεις δεν οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα

4ef80b49eecc3f00ffdcd8a966211d06 XL

Η τουρκική επιμονή για διατήρηση εγγυητικών δικαιωμάτων και στρατού στην Κύπρο δεν επέτρεψε την κατάληξη σε θετικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ύστερα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει δεσμευμένη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό, εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.
Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας – Λιβάνου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης και εδραίωσης τους, σε σειρά τομέων, όπως το εμπόριο, η ενέργεια, η εκπαίδευση και ο τουρισμός.
Συζήτησαν, ακόμη, τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Λευκωσία προσδοκά να φιλοξενήσει σύντομα τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου, ενώ εξήγγειλε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς τις λιβανικές ένοπλες δυνάμεις, για ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
 

 

Πηγή: RIK News