ΠτΔ: Η Κύπρος δεν μπορεί να δεχθεί κι άλλες προσφυγικές ροές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να λύσουμε ώστε από την μια να αντιμετωπίσουμε την έκρυθμη κατάσταση και από την άλλη να μην επεκταθεί η κρίση αυτή στην ευρύτερη περιοχή»

5f4743fc8fd339529fbb39e388630e17 23

«Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να λύσουμε ώστε από την μια να αντιμετωπίσουμε την έκρυθμη κατάσταση και από την άλλη να μην επεκταθεί η κρίση αυτή στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όσον αφορά το θέμα των εκκενώσεων ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα από 26 κράτη για να αξιοποιήσουν την Κύπρο και σε αυτόν τον ρόλο θα ανταποκριθούμε λόγω και την εγγύτητας μας στην περιοχή.

Σημείωσε ότι, από εκεί και πέρα η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερες προσφυγικές ροές, αν προκύψει ανάγκη θα δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση με την ΕΕ.

Για τα θέματα ασφάλειας, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή για αυτό το ζήτημα. «Γνωρίζεται ότι γίνονται διαδηλώσεις και είναι δικαίωμα τους. Δεν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εκδηλώσεις που θα επιχειρηθεί να δοθεί μίσος και να δημιουργηθούν δεδομένα τα οποία θα είναι επικίνδυνα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Πηγή: Sigmalive