ΠτΔ: Προανήγγειλε ανακοινώσεις για συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ για κυρώσεις

Ανακοινώσεις σε σχέση με τη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων προανήγγειλε την Τρίτη ο Πρόεδρος

PROEDRIKO 1 ΗΠΑ, ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις σε σχέση με τη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων προανήγγειλε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας το πρωί κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι χθες επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι «σήμερα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις που αφορούν στη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων».

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) επέβαλε τη Δευτέρα κυρώσεις σε 13 νομικά και δύο φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένης και μιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο, για δραστηριοποίηση στους τομείς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που αναπτύσσουν ή προσφέρουν υπηρεσίες σε εικονικά περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν την αποφυγή των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το αμερικανικό Υπουργείο, πέντε οντότητες περιελήφθηκαν γιατί ανήκουν ή ελέγχονται από πρόσωπα που έχουν οριστεί από την OFAC.

Πηγή: ΚΥΠΕ