ΠτΔ: Βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει τις δικές μας προσπάθειες

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστή και η θέση της Αθήνας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση χωρίς την επίλυση του Κυπριακού

Screenshot 8 2 Κυπριακό, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

H βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι κάτι που θα βοηθήσει και τις δικές μας προσπάθειες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο σήμερα στην Αθήνα, προσερχόμενος στο γεύμα που παραθέτει η Ισπανική Προεδρία της ΕΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα τον ενημερώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ερντογάν.

«Μακάρι να προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι κάτι που θα βοηθήσει και τις δικές μας προσπάθειες», είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστή και η θέση της Αθήνας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση χωρίς την επίλυση του Κυπριακού, «άρα η οποιαδήποτε συνάντηση η οποία μάλιστα θα έχει θετικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι θα βοηθήσει και τη δική μας προσπάθεια».

Πηγή: ΚΥΠΕ