Στο Κίεβο μεταβαίνει ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, ως μέλος αποστολής υψηλού επιπέδου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

imagew 27

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, ως μέλος αποστολής υψηλού επιπέδου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα πραγματοποίησει επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνει απόψε στο Κίεβο, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Ουκρανία, ως μέλος αποστολής υψηλού επιπέδου, υπό τον Πρόεδρο της Συνέλευσης κ. George Tsereteli.

H αντιπροσωπεία της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelensky και με τον Πρόεδρο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, κ. Dmytro Razumkov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Vadym Prystaiko. Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» κ. Oleksandr Kornienko και με τους βουλευτές μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ. Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης με μέλη της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, ο κ. Χατζηγιάννη, θα μεταβεί στην Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν), για να συμμετάσχει στην πρώτη αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση των κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα αυτή, που θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2019.

Στην αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, θα συμμετάσχουν περί τους 50 βουλευτές από συμμετέχοντα κράτη του Οργανισμού. Στο πλαίσιο της αποστολής, θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με υποψήφιους βουλευτές καθώς και με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR). Η αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα έχει εξάλλου χωριστές επαφές με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα στην Τασκένδη για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.