Στο Προεδρικό ο Εμίρης του Κατάρ για συνομιλίες

Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Screenshot 6 18 Εμίρης, Προεδρικό, Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη επικεφαλής αντιπροσωπείας έφτασε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, o oποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Τον Εμίρη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού και έγινε επιθεώρηση αγημάτων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στις συνομιλίες.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ.

Ο Εμίρης βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη από τη Δευτέρα. Τον υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το βράδυ παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν του.

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται μετά από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην στο Κατάρ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Εμίρης αλ Θανί θα αναχωρήσει από την Κύπρο σήμερα.

Πηγή: KΥΠΕ