Συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Γερμανίας συναντήθηκε ο ΥΠΑΜ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας  Marcus Grubel είχε σήμερα ο Υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης  στην Αεροπορική Βάση Αντρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Ο Υπουργός Άμυνας  Χριστόφορος Φωκαίδης χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική στο πλαίσιο της οποίας είπε έγινε συζήτηση και ανασκόπηση των ζητημάτων τα οποία τροχοδρομούνται το τελευταίο διάστημα από κοινού με τη Γερμανία  και ειδικότερα σε ότι αφορά  τις διευκολύνσεις τις οποίες προσφέρει η Κύπρος στο γερμανικό απόσπασμα Unified . Πρόσθεσε ακόμη ότι έγινε διάλογος και σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γερμανίας αλλά και τις σχέσεις των δυο χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Ο κ Φωκαίδης τόνισε ότι εκφράστηκαν για άλλη μια φορά  ευχαριστίες για την συμβολή της Κύπρου αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει ευρύτερα εντός της Ε.Ε. υπό το  φως ειδικότερα και της υπό διαμόρφωση νέας αμυντικής ένωσης με την εγκαθίδρυση της Pesco , της μόνιμης διαρθρωμένης  συνεργασίας στην οποίαν η Κύπρος αποτελεί ιδρυτικό μέλος . Αυτές τις μέρες , επισήμανε ο Χριστόφορος Φωκαίδης  βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους ετέρους  όπως την Γερμανία και  άλλες χώρες προκειμένου , είπε ο Υπουργός , μέσα από προγράμματα τα οποία  προωθούνται να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ασφάλεια της Ε.Ε. και  των ευρωπαϊκών συμφερόντων ιδιαίτερα σε αυτή την ασταθή και ταραγμένη γειτονιά για αντιμετώπιση νέων απειλών ή κρίσεων καθώς και για τη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας.
Παράλληλα ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ετοιμότητα  και την προθυμία της Κύπρου  να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση  με τη διάθεση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και της ναυτικής βάσης στο Ζύγι στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη είπε βελτιωτικά έργα προκειμένου η Κύπρος να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα   και να συμβάλει σε αυτό το οποίο από κοινού επιδιώκει με τους Ευρωπαίους ετέρους.  
Ανέφερε ακόμη ότι μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας έχει υπογραφεί πρόσφατα  συμφωνία για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών ενώ σε εξέλιξη υπάρχουν και διάφορα άλλα προγράμματα συνεργασίας, κατέληξε ο Χριστόφορος Φωκαίδης .

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

 

Πηγή: RIK News

Ροη Ειδησεων

Απόψε πάμε στην «Ημέρα της Αγίας Νάπας»

Ο Δήμος Αγίας Νάπας μας προσκαλεί να χορέψουμε μαζί στην «Ημέρα της πόλης της Αγίας…

12 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πιάστηκαν «στα πράσα» με ναρκωτικά

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «στα πλαίσια των οργανωμένων…

12 Μαΐου, 2024

Σοκαριστικά στοιχεία για τις ώρες που περνάμε καθημερινά στις οθόνες

Τρομακτικές είναι οι εκτιμήσεις για πόσο χρόνο περνάμε στην οθόνη και το διαδίκτυο. Σύμφωνα με…

12 Μαΐου, 2024

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca – Τι λένε οι ειδικοί

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca, με τους ειδικούς να καλούνται…

12 Μαΐου, 2024

Το Nava ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Τις πόρτες του ανοίγει ξανά για την καλοκαιρινή περίοδο το Nava seaside. Το δημοφιλές παγκύπρια…

12 Μαΐου, 2024

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τροχαίο ατύχημα – Σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτων

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον Πρωταρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει…

12 Μαΐου, 2024