Συνάντηση Προέδρου με Πάπα Φραγκίσκο – Τι δώρα αντάλλαξαν

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ είχε σήμερα στην Αγία Έδρα ο Πρόεδρος

80199 ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΠτΔ – Επίσημη Επίσκεψη – Τελετή υποδοχής Πλατεία Cortile di San Damaso, Πόλη Βατικανού, Βατικανό Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή υποδοχής του στο Αποστολικό Παλάτι. // PoR – Official visit – Welcoming ceremony Cortile di San Damaso courtyard, Vatican City, Vatican The President of the Republic, Mr Nikos Christodoulides, during the welcoming ceremony at the Apostolic Palace.

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ είχε σήμερα στην Αγία Έδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ είχαν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ δέχθηκε και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μετάλλιο που απεικονίζει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο Α’ ασημένιο αντίγραφο δέντρου ελιάς που συμβολίζει την ειρήνη.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο Parolin.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με στελέχη της ΕΝΙ στα Γραφεία της εταιρείας στη Ρώμη.