Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για την επίσκεψη και τις επαφές που είχε με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου στην Ουάσιγκτον

Screenshot 7 3 exclusive, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Στην εναρκτήρια δήλωση του, ο Εκπρόσωπος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε σήμερα τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε σε λεπτομέρεια για την επίσκεψη και τις επαφές που είχε με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου στην Ουάσιγκτον με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και την παρουσία τους στο Κογκρέσο, καθώς και για τις επαφές που είχαν στη Νέα Υόρκη με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου για τις συναντήσεις που είχε με την αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) κα Holguin καθώς και τις ενέργειες της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το θέμα της Αμμοχώστου.

Συζήτησαν επίσης και τα θέματα που απασχολούν τον κατεχόμενο δήμο, όπως το θέμα του ιδιόκτητου προσωρινού δημαρχείου.

Η κυβέρνηση, με την ευκαιρία της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, θέλει να υπενθυμίσει τη σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή των προσφύγων μας στην προσεχή εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων και των άλλων Αρχών των κατεχόμενων δήμων μας. Για αυτό απευθύνουμε έκκληση στον προσφυγικό κόσμο να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων.