Σύνοδος Κύπρου-Σερβίας: Υπογράφονται σήμερα Μνημόνια Συναντίληψης

80015 Κύπρος, Μνημόνια Συναντίληψης, ΣΕΡΒΙΑ
ΠτΔ – Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας – Επίσημη Επίσκεψη Μέγαρο Σερβίας, Βελιγράδι, Σερβία O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Βελιγράδι. // PoR – President of the Republic of Serbia – Official visit Serbia Palace, Belgrade, Serbia The President of the Republic, Mr Nikos Christodoulides, at a meeting with the President of the Republic of Serbia, Mr Aleksandar Vučić, in the framework of his official visit to Belgrade.

Πραγματοποιείται σήμερα στο Βελιγράδι η 3η Σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου – Σερβίας, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας

Διεξάγεται σήμερα η 3η κατά σειρά Σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου – Σερβίας, στο Βελιγράδι, με επικεφαλής τους Προέδρους και με τη συμμετοχή Υπουργών των δύο Κυβερνήσεων, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Σερβία.

Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνοδού, οι Κύπριοι Υπουργοί θα πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με τους Σέρβους ομολόγους τους στο Μέγαρο Σερβίας.

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών συναντήσεων των Υπουργών θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Συνεργασίας υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Εκπαίδευσης, στους τομείς της Επιστήμης, της Καινοτομίας και των Προηγμένων Τεχνολογιών. αλλά και της Συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των δύο χωρών.

Της Συνόδου θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η Πρωθυπουργός της Σερβίας κα Ana Brnabić προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο, στο Πατριαρχείο.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί εταιρεία κυπριακών συμφερόντων η οποία δραστηριοποιείται στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εμπορίου της Σερβίας.