Τα επιτελεία καταδικάζουν την παρέμβαση της Άγκυρας

b2991ea5ce96469aa1c6137eeea8ce31 XL Νέα Αμμοχώστου

Απαράδεκτη χαρακτηριζει την παρέμβαση της Άγκυρας το εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόδρομος Προδρόμου καταδικάζει επίσης την προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων.
Αποτροπιασμό για την επίθεση εκφράζει το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι καταδικάζει κάθε ακραίο και φασιστικό φαινόμενο. Εκφράζει αμέριστη στήριξη στον Σενέρ Λεβέντ και στους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Σταύρου Μαλά, τόνισε ότι τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται στην κατοχή και αγωνίζονται για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, επιβεβαιώνουν γιατί είναι απολύτως επιτακτική η ανάγκη για λύση του Κυπριακού. Η κυρία Χαραλαμπίδου εξέφρασε αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον εκδότη και το προσωπικό της τουρκοκυπριακής εφημερίδας.
Ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι η φασιστική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν και των εδώ εγκάθετών του δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία -πρόσθεσε- έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον Σενέρ Λεβέντ.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου, Ρολάνδος Σκέττος

 

Πηγή: RIK News