Τα φαβορί για τη θέση του Αρχηγού – Δύο υποψήφιοι από την επ. Αμμοχώστου

Έμπειροι αξιωματικοί ακολουθούν τον Αρχηγό Αστυνομίας στην ιεραρχία του σώματος και βάσει των όσων ακολουθούν της παύσης του, χαρακτηρίζονται ως τα φαβορί για την αναπλήρωση της ηγεσίας.

Αν και ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διορίστηκε όντας Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, συνήθως τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας είθισται να λαμβάνει ενός εκ των Υπαρχηγού και Βοηθών Αρχηγών.

Ο κ. Χρυσοστόμου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και δεν υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ ο Πρόεδρος γνωστοποίησε ότι τερματίζει τις υπηρεσίες του μέσω επιστολής.

Τον Αρχηγό, ακολουθεί στην ιεραρχία ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και εκ των πραγμάτων Αναπληρωτής Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης. Γεννήθηκε στην Πάφο το 1957, υπηρέτησε και στο ΤΑΕ Αρχηγείου και πριν να διοριστεί ως Β’ Αρχηγός Υποστήριξης ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

111

Ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Στυλιανός Παπαθεοδώρου, γεννήθηκε το 1971 και κατάγεται από την κατεχόμενη Κυρά της Μόρφου. Υπηρέτησε σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων, το ΤΑΕ, η Εισαγγελία Λευκωσίας, η Αστυνομική
Ακαδημία, το Γραφείου του Αρχηγού Αστυνομίας, η ΑΔΕ Αμμοχώστου.

222

Ο Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης, Χριστάκης Μαυρής, γεννήθηκε το 1959 στην Άσσια και έγινε πρόσφυγας το 1974. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, ενώ από το 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Μέλος του Συμβουλίου Εγκληματικότητας.

333

Ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης, Δημήτρης Δημητρίου, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Το 2012 εξελέγη ως Εσωτερικός Ελεγκτής του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών, θέση στην οποία επανεκλέγηκε το 2015. Το 2017 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου.

444

O Βοηθός Υποστήριξης, Ανδρέας Κουσιουμής, γεννήθηκε το 1961 στο Τρίκωμο Αμμοχώστου. Φοίτησε στην Εθνική Ακαδημία του FBI και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδος. Διετέλεσε και Διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

666

Πηγή: Philenews