Το Κυπριακό στη συνάντηση ΠτΔ με την Σλοβάκα ομόλογό του σήμερα

O Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Zuzana Čaputová

EAB6FF51 86A7 47F3 826A 1089C90680E0

O Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει σήμερα στις 12:45 συνάντηση με την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Zuzana Čaputová, με την οποία αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέα Ιωσήφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφράσει τη βαθιά του εκτίμηση για τη στάση αρχών που τηρεί η Σλοβακία στο Κυπριακό, αλλά και την προσήλωση της χώρας στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Σλοβακίας για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974, και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύπρος και Σλοβακία διατηρούν άριστες σχέσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Σλοβακία συμμετέχει στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ενώ ενθαρρύνει και προωθεί το διάλογο μεταξύ ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ