Υφυπουργός Μετανάστευσης: Επισκέφθηκε το «Πουρνάρα» – Να μην καταστεί η νεκρή ζώνη «δίοδος μεταναστών»

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να μην καταστεί η πράσινη γραμμή «δίοδος μεταναστών» εξέφρασε ο Υφυπουργός

Screenshot 7 11 770x404 1 Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», Μετανάστες, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Υφυπουργός Μετανάστευσης

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να μην καταστεί η πράσινη γραμμή «δίοδος μεταναστών» εξέφρασε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, Νικόλας Α. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δεχθεί τους μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη.

Ο κ. Ιωαννίδης προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» το πρωί της Τρίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα «το οποίο διαχειριζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «οριζόντιο ζήτημα».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θέλουμε η πράσινη γραμμή να καταστεί δίοδος μεταναστών», τόνισε ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης. «Αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, οπότε θέλουμε να περιορίσουμε αυτό το ζήτημα», συμπλήρωσε. «Φροντίζουμε όμως καθημερινά για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων ούτως ώστε να έχουν όλα όσα χρειάζονται μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα», διευκρίνισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι η ιδανική επίλυση του ζητήματος θα ήταν, εφόσον η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, να βρεθεί ένας τρόπος είτε (Σ.Σ. οι μετανάστες που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη) να επιστραφούν πίσω στην Τουρκία, απ’ όπου ήρθαν, είτε να μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα.