Υπ.Δικαιοσύνης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων στην πράσινη γραμμή

Η αύξηση των μέτρων κατά μήκος της πράσινης γραμμής έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης σχετικής πληροφόρησης

Screenshot 7 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Υπουργός Δικαιοσύνης

Η αύξηση των μέτρων κατά μήκος της πράσινης γραμμής έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης σχετικής πληροφόρησης, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το μεταναστευτικό και την αύξηση μέτρων κατά μήκος της γραμμής αντιπαράθεσης, ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε ότι, το μεταναστευτικό, «όπως έχουμε ήδη πει επανειλημμένως είναι ένα από τα τρία θέματα που απασχολεί σοβαρά και καθημερινά την Κυβέρνηση μαζί με αυτό της τρομοκρατίας αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος». Μέσα στα πλαίσια της επικαιροποίησης σχετικών πληροφοριών που λαμβάνονται καθημερινά, αναπροσαρμόζονται ανάλογα και τα συγκεκριμένα μέτρα, πρόσθεσε, «όπως άλλωστε, έχει λεχθεί επανειλημμένως».

«Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια έγινε μία αξιολόγηση σχετικής πληροφόρησης και έχουν, ναι, ενδυναμωθεί τα μέτρα κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής», είπε ο Υπουργός.

Σε ερώτηση για ροές από τον Λίβανο, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη και δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες ροές, «οι οποίες μέχρι στιγμής το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη κινητικότητα».

Παρά ταύτα, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνονται καθημερινά προληπτικά μέτρα, «αποτρεπτικά, στο να έχουμε τέτοιες ροές όπως παρατηρήθηκε στο παρελθόν».

Πηγή: ΚΥΠΕ