Πολιτικη

ΥΠΑΝ: Θεμέλιο για ολοκληρωμένη προσωπικότητα η προδημοτική

Είναι πλέον «επιστημονικά και παιδαγωγικά αποδεδειγμένο ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί θεμέλιο για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων» δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι «η προσχολική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος που διαδραματίζει στην υγιή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού είναι σημαντικός».

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Νηπιαγωγείου Λατσιών Α΄, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσχολική εκπαίδευση, και στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη μετάβαση στο σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό σχολείο».

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά ειδικά στην προσχολική εκπαίδευση, έχουμε προχωρήσει στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, κάτι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, με προφανή θετικά παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά μας».

Επιπρόσθετα, όπως είπε η Υπουργός, «προχωρούμε στην εισαγωγή διαγνωστικών διαδικασιών έγκαιρης παρέμβασης στο νηπιαγωγείο και στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση σε θέματα βίας, παραβατικότητας και αλφαβητισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσχολική ηλικία».

Αναφερόμενη στο νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι έχει «τελικό κόστος κατασκευής τις 450 χιλιάδες ευρώ, ολοκληρώθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης, τον Μάιο του 2020, και ήταν αποτέλεσμα συλλογικών και μακροχρόνιων προσπαθειών για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της προδημοτικής τάξης».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «σε αυτό τον όμορφο χώρο, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις πρώτες τους φιλίες και θα ανακαλύψουν τον κόσμο με έναν τρόπο που θα προετοιμάσει το έδαφος για μία ζωή γεμάτη εξερεύνηση, μάθηση και πρόοδο».

Ροη Ειδησεων

ΣΩΤΗΡΑ: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για τον “Αγρότη του Κολοκασιού” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Σωτήρα παράθεσε λιτή τελετή για τα αποκαλυπτήρια του…

30 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και κατάσχεση τετράτροχων μοτοσυκλετών από την Αστυνομία

Μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη και καταπολέμηση του…

30 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Απειλούσαν και απαιτούσαν χρήματα – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εκβίασης, απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό…

29 Ιουνίου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024