Πολιτικη

Υπουργός Υγείας: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας λύσης για ένα κράτος ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο, απαλλαγμένο από τις όποιες αναχρονιστικές εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων. Ουδέν λιγότερο, ανέφερε χθες ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην μεγάλη παγκύπρια εκδήλωση μνήμης και τιμής στου ήρωες της Δημοκρατίας με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία.

Την κερκόπορτα στο πολύπαθο νησί μας, είπε ο κ. Δαμιανός, άνοιξε το φασιστικό προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄ παρέχοντας στην Τουρκία την αφορμή για να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Σήμερα, μνημονεύουμε και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Θυμόμαστε όσους, έπεσαν αγωνιζόμενοι κατά της τουρκικής εισβολής, είπε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι «μισός αιώνας έχει παρέλθει από την εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα μας. 50 χρόνια κατοχής, 50 χρόνια σκλαβιάς, 50 χρόνια αδιαπραγμάτευτου αγώνα για την τελική δικαίωση. Για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού η οποία θα επανενώσει πραγματικά την πατρίδα μας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Για μια λύση που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να ζήσει ελεύθερη, χωρίς ξένες επιβουλές, κάτι που επιδιώκει διαχρονικά. Μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Η πλευρά μας μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, σημείωσε, «έχει πολλάκις καταδείξει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά της για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία ωστόσο και η Τουρκοκυπριακή πλευρά δυσχεραίνουν τις συνεχείς και ειλικρινείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αίτημα για κυριαρχική ισότητα, το οποίο στην πραγματικότητα συνιστά λύση δυο κρατών, δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».

Η αδιάλλακτη ωστόσο στάση της Τουρκικής πλευράς δεν θα μας πτοήσει, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. «Η αποφασιστικότητά μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας παραμένει αταλάντευτη. Θα συνεχίσουμε να αναλώνουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας στην οικοδόμηση μιας Κύπρου που θα αποτελεί σύμβολο ειρήνης, σταθερότητας και προόδου στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ροη Ειδησεων

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας μετά την παραίτηση τεσσάρων Υπουργών

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ουαλίας ανακοίνωσε λίγο πριν από το μεσημέρι ο…

16 Ιουλίου, 2024

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα Υπηρεσίας Χορηγιών-Επιδομάτων του ΥΠΟΙΚ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι το μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου…

16 Ιουλίου, 2024

Επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές…

16 Ιουλίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας: Ιδρύθηκε Τμήμα Παραπόνων του Δημότη

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του…

16 Ιουλίου, 2024

Αίνιγμα τα κίνητρα του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ -Το τηλεφώνημα του πατέρα του στις Αρχές

H απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει στρέψει τις έρευνες στα…

16 Ιουλίου, 2024

Συναυλία για τα 50 χρόνια κατοχής από τον πολιτιστικό όμιλο Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων-Αχερίτου

Ο πολιτιστικός όμιλος Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων - Αχερίτου διοργανώνουν επετειακή συναυλία για τα 50 χρόνια…

16 Ιουλίου, 2024