Αντίπαλο του Qashqai ετοιμάζει η Toyota

CEB1 30
Μια πρώτη νύξη των προθέσεων της ιαπωνικής εταιρείας είχαμε όλοι πάρει πέρσι, όταν η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτότυπο C-HR. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το μοντέλο παραγωγής θα υιοθετεί πολλά από τα… τολμηρά σχεδιαστικά γνωρίσματα του πρωτοτύπου, όπως είναι για παράδειγμα τα τονισμένα τόξα των τροχών, «απαίτηση» που συνδέεται άμεσα με τις επιθυμίες της ίδιας της Toyota, η οποία θέλει το νέο crossover της να είναι περισσότερο «λαμπερό» σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις της στη μικρομεσαία και μεσαία κλάση.

CEB1 1951

Η επίσημη αποκάλυψη του, όπως πληροφορούμαστε, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, που ανέκαθεν αποτελεί μια από τις πλέον… αγαπημένες των Ιαπώνων.

CEB11 3

Κάτω από τα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου θα «κρύβεται» η νέα πλατφόρμα της εταιρείας που είναι ευρύτερα γνωστή σήμερα με την ονομασία Toyota New Global Architecture. Θυμίζουμε πως σε αυτή θα βασίζονται έως το 2020 περισσότερα από τα μισά μοντέλα της Toyota, αρχής γενομένης από το νέο Prius, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το όνομα του αυτοκινήτου κάθε άλλο παρά έκπληξη θα αποτελεί, καθώς οι Ιάπωνες αναμένεται να υιοθετήσουν την ονομασία Auris προσθέτοντας τη λέξη «Cross», η οποία και αποτελεί την καλύτερη ίσως περιγραφή αναφορικά με τον χαρακτήρα του.

Πηγή: 4troxoi.gr