Ο Ναδάλ κατέκτησε το έβδομο Roland Garros της καριέρας του

a 205
a 6333
Νίκησε με 3-1 τον Τζόκοβιτς στον τελικό

«Έγραψε ιστορία» ο Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, αφού νίκησε στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στην «ανοιχτή» εποχή του γαλλικού όπεν, καθώς έφτασε τις επτά κατακτήσεις στο φημισμένο τουρνουά grand slam…

Με αυτή του επιτυχία ο Ναδάλ ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Μπγιόρν Μποργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος Μαξ Ντεκουζί έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους στο Ρολάν Γκαρός το διάστημα 1903-1914, ενώ μέχρι το 1925 στο συγκεκριμένο τουρνουά έπαιρναν μέρος μόνο τενίστες από γαλλικούς συλλόγους.

Ο Ναδάλ νίκησε 3-1 σετ τον Τζόκοβιτς, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χθες, αλλά διεκόπη λόγω βροχής και συνεχίστηκε σήμερα. Τα σετ: 6-4, 6-3, 2-6, 7-5.

Ο “ιστορικός” και για τους δύο τελικούς, εκτός των άλλων ήταν και συναρπαστικός αφού για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια διεξήχθη σε… δύο δόσεις.

Η βροχή ήταν η υπαίτια για δύο διακοπές αλλά και την αναβολή τελικά της πρώτης ημέρας με τον Ισπανό να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 2-1 σετ.

Στην πρώτη δόση είχαν ολοκληρωθεί τα τρία σετ και τα δύο γκέιμ του 4ου σετ: 6-4, 6-3, 2-6 (σετ), 1-2 γκέιμ.

Δείτε βίντεο από την πρώτη μέρα μέχρι την διακοπή:

Την δεύτερη μέρα και στην επανέναρξη του τελικού ο Ναδάλ ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα.

Τα νεύρα από τις διακοπές, η βροχή και η πίεση ενός τελικού δεν επηρέασαν τον Ισπανό σε αντίθεση με τον Σέρβο που υπήρχαν στιγμές που φώναζε για τις συνθήκες.

Ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τους κρίσιμους πόντους στο τέλος, ενώ το παιχνίδι έληξε με διπλό λάθος από τον Τζόκοβιτς δείχνοντας και την κατάσταση που ήταν ο Σέρβος στο τέλος, χάνοντας το τουρνουά με δικό του σερβίς.

Ο Ισπανός επικράτησε 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς, πανηγύρισε τον 7ο τίτλο του στο Παρίσι και 11ο Grand Slam της καριέρας του!

Παράλληλα όμως απέτρεψε και τον Τζόκοβιτς από την κατάκτησητου 4ου συνεχόμενου Major με τον οποίον θα ισοφάριζε το ιστορικό ρεκόρ του Ροντ Λέιβερ που κρατάει απ’το 1969!

Πηγή: woop.gr