Μέλος του Κέντρου Νεότητας Σωτήρας θα συμμετάσχει στο «Sculpture Park Incubator» στη Λιθουανία

a 6213 Ειδήσεις
a 6213 Ειδήσεις

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλες Οργανώσεις στο εξωτερικό και με γνώμονα πάντα τον εμπλουτισμό της δράσης και των γνώσεων των μελών των Κέντρων Νεότητας, προσφέρει ακόμα μια ευκαιρία για ανταλλαγή νέων στο εξωτερικό… 

Η ανταλλαγή αυτή θα διεξαχθεί στη Λιθουανία στη πόλη Βίλνιους απο τις 21-29 Ιουνίου 2012. Ο Οργανισμός μας θα στείλει 5 συμμετέχοντες και ένα αρχηγό αποστολής. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων είναι 18-25. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Λιθουανία.

Θέμα της ανταλλαγής θα είναι η ανάπτυξη της κοινότητας και της κοινωνίας μέσω δημιουργικών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Ουσιαστικά θα είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει ως θεματική τους τρόπους εμπλοκής ολόκληρης της κοινότητας σε δράσεις νεολαίας και ειδικότερα σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά όχι μόνο.

Η προσέγγιση θα είναι καθαρά δημιουργική, δηλαδή μέσα απο δραστηριότητες που θα ενισχύουν την καινοτομία και την δημιουργικότητα των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, να είναι ηλικίας μεταξύ 18-25, να τους ενδιαφέρει το θέμα της ανταλλαγής, να δεσμευτούν ότι θα συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.