Είναι το κυνήγι το shopping therapy των ανδρών;

a 51 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 5859 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Όλοι γνωρίζουμε πως ανάμεσα στα δύο φύλα υπάρχουν αμέτρητες διαφορές. Οι γυναίκες μπορεί να λένε άσπρο και οι άντρες μαύρο, οι γυναίκες να χρειάζονται 3 ώρες για να ετοιμαστούν ενώ οι άντρες μόνο 15 λεπτά (και πολλά είπα), οι γυναίκες κλαίνε ενώ οι άντρες μονάχα πονάνε…

Όλες αυτές οι διαφορές και πολλές άλλες, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν πραγματικά τα δύο φύλα καταγόμαστε από διαφορετικούς πλανήτες. Η θεωρία που υποστηρίζει πως οι γυναίκες καταγόμαστε από την Αφροδίτη και οι άντρες από τον Άρη μοιάζει να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Πρόσφατα βρέθηκα σ’ένα κατάστημα κυνηγετικών ειδών και ειδών ψαρέματος. Όχι, δεν σκοπεύω να πάω κυνήγι στην Πάφο, ούτε για κατάδυση στο Κάβο Γκρέκο! Πιστέψτε με δε γνωρίζω αν η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος τζίκλας, αμπεροπουλιών, λαγού ή χελώνας. Στα 40’ λεπτά όμως που βρισκόμουνα εκεί και επεξεργαζόμουνα τα διάφορα είδη ψαρέματος-κυνηγιού, κάποια με περισσότερο ενδιαφέρον κάποια με λιγότερο, κάποια με αηδία και κάποια με απορία, σκέφτηκα βλέποντας τον ενθουσιασμό στα μάτια του αδερφού μου πως αυτός ήταν ο “παράδεισος” των αντρών. Συνειδητοποίησα πως τον ίδιο και παραπάνω ενθουσιασμό δείχνουμε και εμείς οι γυναίκες όταν μπούμε σ’ένα κατάστημα με ρούχα ή παπούτσια.

Σκεφτείτε το: Οι άντρες βαριούνται να τριγυρνάνε στα καταστήματα και εμείς αναρωτιόμαστε το “γιατί” αφού θεωρούμε πως το shopping είναι τέλειο. Η απάντηση είναι απλή: Για τον ίδιο λόγο που δεν πάμε εμείς οι γυναίκες κυνήγι ή ψάρεμα. Επειδή δεν βρίσκουμε κάτι το ενδιαφέρον έτσι και οι άντρες δε βρίσκουν κάτι “ουάου” στο shopping!

H περίοδος κυνηγιού για τους άντρες είναι κάτι σαν περίοδος εκπτώσεων για το γυναικείο φύλο. Την έκσταση που νιώθουν οι γυναίκες σε ένα εμπορικό κέντρο τη νιώθουν και οι άντρες όταν περπατάνε στα “ακάμωτα” περιμένοντας τα πουλάκια ή τους λαγούς να βγουν από τη “χώστρα” τους για να τα πυροβολήσουν.

Οι γυναίκες ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για να φτιάξουν τα μαλλιά τους, για τα προιόντα που βάζουν στο σώμα και στο πρόσωπό τους, στα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ τους. Προσωπικά πάντα νόμιζα πως οι άντρες ήταν πιο οικονομικοί. Λιγότερα λεφτά για ρούχα και παπούτσια, λιγότερα έξοδα για τα μαλλιά τους κτλ. Μέχρι που άκουσα πόσο μπορεί να κοστίσει ένα κυνηγετικό όπλο (ναι ο σσιεπέττος!), οι σκύλοι του κυνηγιού που μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας (τόσες χιλιάδες ευρώ που σκέφτομαι να το κάνω επάγγελμα), η βάρκα ψαρέματος κτλ.

Συμπέρασμα; Ναι υπάρχουν πολλές διαφορές αναμέσα σ’έναν άντρα και μία γυναίκα. Κάποιες μπορούμε να τις καταλάβουμε και κάποιες ακόμα προσπαθούμε. Για να είναι πιο ανώδυνα όμως τα πράγματα σε μια σχέση η γυναίκα πρέπει να ζητήσει από το σύντροφο της να μην “σαλαβατά” για τα παπούτσια των 200 ευρώ για να μην ξεκινήσει το κύρηγμα για το κυνηγετικό όπλο των 5000 χιλιάδων ευρώ. Ο καθένας μπορεί να έχει τα χόμπι του, όσο ακριβά κι αν κοστίζουν και να θυμάστε πως μια πετυχημένη σχέση χρειάζεται πάνω απ’όλα κατανόηση!