Θεμιστοκλέους-Χαραλαμπίδου: Ένας social “πόλεμος”

1433276640 thumb Ειδήσεις

“Πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Ανδρέα Θεμιστοκλέους περί ανδρισμού, με αποδέκτη την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Για σεξιστική επίθεση κάνει λόγο ο Άντρος Κυπριανού, με τον ΔΗΣΥ να απαντά πως δεν χρειάζεται τις συμβουλές τρίτων και ο καθένας να κοιτάξει τα οίκου του.

1433276640 thumb Ειδήσεις

Χθες, η βουλευτής του ΑΚΕΛ ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook άρθρο το οποίο σχολίαζε τα όσα έγιναν στην ψήφιση του νόμου για τους ΛΟΑΤ, επισυνάπτοντας φωτογραφία του Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Η κ. Χαραλαμπίδου συνόδευεσε το εν λόγω άρθρο με το εξής σχόλιο: “Τον Αντρισμό δεν τον μετράμε με την βαρβαρότητα αλλά με την ψυχή που αποδέχεται τον άνθρωπο και παλεύει γι’ αυτόν. Η κοινωνία μας αλλάζει όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας κρατούν στον μεσαίωνα”.Με απάντησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Ανδρέας Θεμιστοκλέους έγραψε “Αν όμως η κ. Χαραλαμπίδου εννοεί τον σωματικό αντρισμό, δηλώνω παντελώς αναρμόδιος προς την επιμέτρησή του και αναγνωρίζω την κ. Χαραλαμπίδου ως την πλέον αρμόδια!”Ανακοίνωση ΑΚΕΛ:

«Είμαι υποχρεωμένος να σας αποστείλω αυτή την επιστολή για να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε του θέματος επαναφέροντας σε τάξη το βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αντρέα Θεμιστοκλέους. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο της τοποθέτησης του στο διαδίχτυο.Η άκρως προσβλητική τοποθέτηση του με σεξιστικό υπονοούμενο, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου δεν τον τιμά καθόλου. Αντιθέτως τον προσβάλλει ως άνθρωπο, εκπαιδευτικό και βουλευτή. Προσβάλει το κοινοβούλιο και σπρώχνει τον πολιτικό λόγο στον κατήφορο του χυδαίου σεξισμού και του κανιβαλισμού.Δεν είναι πρώτη φορά που η κ. Χαραλαμπίδου γίνεται θύμα προσβλητικότατης συμπεριφοράς από μέρους βουλευτών του ΔΗΣΥ, οι οποίοι αντί να συμπεριφέρονται πολιτικά έναντι της, όπως έναντι όλων των συναδέλφων, συμπεριφέρονται αντιμετωπίζοντας την όχι ως συνάδελφο αλλά υποτιμώντας την ως γυναίκα.Θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεχτές ούτε από τη Βουλή αλλά ούτε και πολιτικά κόμματα.»Ανακοίνωση ΔΗΣΥ:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι φιλελεύθερη παράταξη και ως τέτοια σέβεται και διαφυλάσσει την ελευθερία της έκφρασης, ευνοεί τον ελεύθερο προβληματισμό και τη διατύπωση και δημοσίευση ιδεών και προσωπικών απόψεων.Σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν υιοθετούμε τοποθετήσεις που διατυπώνονται με τρόπο που εκφεύγει του πολιτικού πολιτισμού και των θεσμίων που πρέπει να κυριαρχούν στο πλαίσιο της δημοκρατικής έκφρασης απόψεων. Η προσήλωση μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις επιλογές του καθενός είναι δεδομένη.Σε αυτό το πλαίσιο αρχών, δεν μπορούμε να δεχτούμε προσβλητικές εκφράσεις και φραστικές επιθέσεις κοινωνικής μισαλλοδοξίας με σεξιστικούς υπαινιγμούς, όποια και αν ήταν η πρόκληση. Αυτοί μας βρίσκουν ξεκάθαρα αντίθετους, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από αξιωματούχους. Καλούμε όλα τα στελέχη του κόμματος, όσο έντονα κι αν μπορεί να νιώθουν για κάποια ζητήματα, να μην προβαίνουν σε ενέργειες που πλήττουν τον δημοκρατικό διάλογο, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες διέπουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη λειτουργία του. Εξάλλου, κανείς δεν “κατέχει” μόνος του την αλήθεια.Ως κόμμα δε, δεν χρειαζόμαστε επιστολές και παραινέσεις τρίτων για να έχουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί τέτοιων ζητημάτων. Ο καθένας μας καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του.