Επ. Γεωργίας: SOS εκπέμπει ο κλάδος της γεωργοκτηνοτροφίας

a 8 Ειδήσεις
a 1502 Ειδήσεις

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κλάδος της γεωργοκτηνοτροφίας μετά και από τις τελευταίες ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Καυκαλιάς είπε ότι μετά από τις πρόσφατες ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των καιρικών φαινομένων έχει επιδεινωθεί περαιτέρω η ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί.

Όπως πρόσθεσε ο κλάδος της γεωργοκτηνοτροφίας εκπέμπει σήμα κινδύνου και αν δεν δοθούν λύσεις σήμερα, τότε αύριο θα είναι αργά. Είπε ότι ως Επιτροπή Γεωργίας ζήτησαν από την Κυβέρνηση να επισπεύσει τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων και από τον ΟΓΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθούν προκαταβολές αλλά και να πάρει τις πολιτικές αποφάσεις για καταβολή ειδικών αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Η Επιτροπή υπογράμμισε επίσης, όπως είπε ο κ. Καυκαλιάς, την ανάγκη το κράτος να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες οφειλές απέναντι στον αγροτικό κόσμο, είτε αυτές ονομάζονται επιστροφές ΦΠΑ είτε άλλες επιδοτήσεις που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο κ. Καυκαλιάς είπε στη συνέχεια ότι προκάλεσε αρνητική εντύπωση στην Επιτροπή η μη παρουσία στη συνεδρία εκπροσώπων της Υπηρεσίας ΦΠΑ, παρόλο που είχαν κληθεί ούτως ώστε να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στους παραγωγούς.