Sun City: Θεμέλιος λίθος πριν το 2016 για το πολυτελές ξενοδοχείο της Σωτήρας

a 5 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 700 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την έκδοση πολεοδομικής άδειας προκειμένου να κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένει το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Sun City Spa Resort & Residences, το οποίο θα αναγερθεί στην περιοχή Αγίας Θέκλας στον Δήμο Σωτήρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η έκδοση της σχετικής άδειας και η κατάθεση του θεμέλιου λίθου αναμένεται εντός Δεκεμβρίου, οπόταν και θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση στον χώρο του έργου.

Το Sun City υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει περίπου εντός 18 μηνών μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής, δηλαδή πριν το καλοκαίρι του 2018.

Το φιλόδοξο έργο ύψους 50 εκατ. ευρώ, την ανέγερση του οποίου ανέλαβε ο κατασκευαστικός όμιλος Giovani, αποτελεί επένδυση του κινεζικού ομίλου Jim Chang Global.

Ωστόσο, το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσης σε ξένους επενδυτές, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί ειδικό tour σε κινεζικές πόλεις στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ μετέπειτα θα ακολουθήσει ανάλογη παρουσίαση σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Το πρώτο ελίτ ξενοδοχείο στη Σωτήρα θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, πέραν των 200 δωματίων, πολυτελές σπα, καθώς και πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Εξάλλου, θα περιλαμβάνει και οικιστική ανάπτυξη, που θα αποτελείται από 44 πολυτελή διαμερίσματα και 11 κατοικίες πάνω στο νερό.

Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν και εστιατόρια διεθνούς εμβέλειας με γνωστά ονόματα από τον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Στο Sun City,το οποίο εκτείνεται σε 23.000 τετραγωνικά μέτρα, εκτιμάται ότι θα εργοδοτηθούν περίπου140 υπάλληλοι ως μόνιμο προσωπικό και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι θα εργαστούν κατά τη διάρκεια κατασκευής του.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, το οποίο προέρχεται από ιδιωτική εταιρεία εγγεγραμμένη στο Χονγκ Κονγκ, αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας στην επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να έχει δοθεί στην αρχιτεκτονική του προσέγγιση.

Το πολυτελές ξενοδοχείο θα ανεγερθεί κοντά στη μαρίνα Αγίας Νάπας, με τον Δήμο Σωτήρας να εκτιμά ότι η δημιουργία της μαρίνας, με συνολικό κόστος 220 εκατ. ευρώ, θα συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και της περιοχής Σωτήρας.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Οκτωβρίου είχαν πέσει οι υπογραφές των συμβολαίων για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη διαμόρφωση και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας, ανάμεσα στον Δήμαρχο Γεώργιο Τάκκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας συμβούλων-μελετητών “M.G. Karras & Associates”, Γιώργο Καρρά.

Πηγή: In Business