Στην Ταβέρνα “Μουσικός” το βραβείο Καλύτερης Ταβέρνας TIME-OUT (video)

a 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3293 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για άλλη μια φορά η Ταβέρνα “Μουσικός” κερδίζει επάξια το βραβείο καλύτερης ταβέρνας στην Κύπρο από το περιοδικό TIME-OUT. Στα καθιερωμένα, πλέον, βραβεία που διεξήχθησαν χθες βράδυ (27 Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε η απονομή των Time Out Eating Awards 2013 που παρουσίασε το φυσικό, ανθρακούχο, μεταλλικό νερό San Pellegrino με μέγα χορηγό τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ και συνιδιοκτήτης της Ταβέρνας “Μουσικός” Γιώργος Παπαμιχαήλ. Αξίζει να αναφερθεί πως ιδιοκτήτες της ταβέρνας είναι οι Πέτρος και Γιάννης Μουσικός και ο Γιώργος Παπαμιχαήλ.

Για 9η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Royal Hall στη Λευκωσία η απονομή των βραβείων στον μεγαλύτερο γαστρονομικό θεσμό της Κύπρου. Το θεσμό παρουσίασε φέτος το φυσικό, ανθρακούχο, μεταλλικό νερό San Pellegrino με μέγα χορηγό τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Για το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς έδειξαν έντονο ενδιαφέρον τόσο τα εστιατόρια όσο και οι αναγνώστες του Time Out, οι οποίοι στήριξαν τη διοργάνωση με τις 48.732 ψήφους τους.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Λούης Πατσαλίδης (stand up comedian) και η Ρούλα Γεωργιάδου (ραδιοφωνική παραγωγός του Ράδιο Πρώτο και παρουσιάστρια της σειράς του Σίγμα “Καιρός για Κύπρο”), η Φανή Σωκράτους (ηθοποιός στη σειρά “Επτά Ουρανοί και Σύννεφα Αλήτες”) και η Μαριλένη Σταύρου (ηθοποιός στην εκπομπή του ΡΙΚ “Πατάτες Αντιναχτές”). Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν η Χριστιάνα Αριστοτέλους – ραδιοφωνική παραγωγός του Super Fm-, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης – Διευθυντής Ειδήσεων τηλεόρασης Σίγμα-, η Πετρούλα Αργυρού -παρουσιάστρια της εκπομπής του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο”- και πολλοί άλλοι.

Το μενού επιμελήθηκε η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου κάτω από τις οδηγίες των chefs Πανίκου Χατζηττοφή και Γιώργου Δαμιανού, σε συνεργασία με το chef του Royal Hall κ. Πάμπο Αντωνίου και την ομάδα της κουζίνας. Το menu που απόλαυσαν οι καλεσμένοι ήταν 3 πιάτα δημιουργικής κουζίνας και συνοδεύθηκαν από τα κρασιά του Οινοποιείου Χρυσορογιάτισσα (Άγιος Ανδρόνικος και Άγιος Ηλίας).

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Τραχανάς (ζεστό κατσικίσιο χαλούμι και σιγοψημένη ντομάτα, αρνίσιος κεφτές, αφρός τραχανά και πέστο δυόσμου)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: Χοιρινό με κολοκάσι Καππαμάς (σιγοψημένο χοιρινό φιλέτο και λαιμός, κολοκάσι, πουρές από σέλινο και καρότο, ζωμός αρωματισμένος με Κουμανδαρία)

ΤΡΙΤΟ ΠΙΑΤΟ: Αναρόταρτα (τάρτα αναρής με καραμελωμένα καρύδια, παγωτό γιαούρτι με φρούτα του δάσους και χαρουπόμελο)

Προσφέρθηκε επίσης καφές και κυπριακά τυρία με πάστα κυδωνίου και έψημα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 9 κατηγορίες: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου, Bar/Café-Eστιατόριο, Ταβέρνα, Σουβλάκι και τέλος η κατηγορία Nice Price.
Επίσης, δόθηκαν και 5 ειδικά βραβεία για το Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών, που συγκέντρωσε τις περισσότερες συνολικά ψήφους από τους αναγνώστες του TIME OUT, το εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα, το βραβείο Καινοτομίας, το Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν και το βραβείο Chef of the Year.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν είναι:

Καλύτερη Ταβέρνα
ΜΟΥΣΙΚΟΣ (Σωτήρα)
Ιδιοκτήτες: Γιάννης και Πέτρος Μουσικός, Γιώργος Παπαμιχαήλ
Σεφ: Γιώργος Παπαμιχαήλ
To βραβείο απένειμαν η Δήμητρα Μακρυγιάννη (δημοσιογράφος του www.ilovestyle.com) και ο Γιώργος Ρούσσος (Ραδιοφωνικός Παραγωγός Super Fm).

Καλύτερη Νέα Άφιξη
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗ (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτης και Σεφ: Περικλής Ρουσουνίδης
Το βραβείο απένειμαν ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Δήμαρχος Λευκωσίας) και η Χριστιάνα Αριστοτέλους (Ραδιοφωνική Παραγωγός Super Fm).

Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου
VIVALDI RISTORANTE ITALIANO – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ FOUR SEASONS (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης: Χρήστος Μουσκής
Executive Chef: Πανίκος Χατζηττοφής
Chef: Ανδρέας Ανδρέου
Μετρ εστιατορίου: Κυριάκος Θεοδότου
To βραβείο απένειμαν ο κ. Βάσος K. Ηλιάδης (Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Vassos Eliades Ltd) και η Αλίκη Χρυσοχού (σοπράνο).

Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα
ARTIMA (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης: N.P. Lanitis Ltd & PNS Restaurants Ltd
Γενικός Διευθυντής: Μάριος Νικολάου
Executive Chef: Σκεύος Καψός
Chef: Βαλεντίνος Μιχαήλ
To βραβείο απένειμαν ο κ. Γιώργος Θεοδότου (Διευθυντής Marketing των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και η Ελίσα Γεωργίου (Star Κύπρος 2013).

Καλύτερη Διεθνής Κουζίνα
NO RESERVATIONS (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτες: Μόνικα & Martino Speciale
Chef: Martino Speciale
To βραβείο απένειμαν ο κ. Δημήτρης Χατζελιάς υπεύθυνος αγοράς Κύπρου του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού San Pellegrino και η Μαρία Φιακά (ηθοποιός).

Καλύτερο Ψάρι
ΠΥΞΙΔΑ (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτες: Πέτρος Γεωργίου & Γιάννος Χριστοφόρου
Σεφ: Πέτρος Γεωργίου & Ελένη Χ΄΄Δαμιανού
To βραβείο απένειμαν ο κ. Πανίκος Χατζηττοφής Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και ο κ. Γιώργος Δαμιανού, Ανώτερος Διευθυντή Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου.

Καλύτερο Bar/Café/Restaurant
(IN) THEORY (Λεμεσός)
Ιδιοκτήτης: Σωτήρης Σαββίδης
Σεφ: Παύλος Παύλου
To βραβείο απένειμαν ο κ. Αλέξης Νικολάου (Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος Δίας & τηλεόρασης Σίγμα) και η Ελεάνα Παπαδοπούλου (ηθοποιός της σειράς “Επτά Ουρανοί και Σύννεφα Αλήτες”).

Nice Price
OLIVES & BURGERS (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτρια/σεφ: Αλίκη Οικονομίδου
To βραβείο απένειμαν η Νατάσα Κωνσταντινίδου (Βοηθός Διευθύντρια Marketing υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ) και ο Πάνος Μακρής (ηθοποιός).

Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου
RISTO LA PIAZZA (Πάφος)
Ιδιοκτήτης: Αντώνης Αχιλλέως
Sommelier: Βάσος Μανώλη To βραβείο απένειμαν ο κ. Ηρακλής Χριστοφόρου (Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου) και η Καλλιρόη Κορωνιού (ηθοποιός της σειράς «Επτά Ουρανοί και Σύννεφα Αλήτες»).

Καλύτερο Σουβλάκι
ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτρια: Μερόπη Λεβέντη
To βραβείο απένειμαν ο κ. Ανδρέας Λοΐζου (Γενικός Διευθυντής της Anco Catering Equipment) και η Πετρούλα Αργυρού (δημοσιογράφος & παρουσιάστρια της εκπομπής του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο”).

Βραβείο Καινοτομίας 2013
VINO CULTURA (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτες: Ανδρέας Κυπριανού και Κώστας Κωνσταντίνου
Sommelier: Ανδρέας Κυπριανού
To βραβείο απένειμαν ο κ. Χρύσανθος Τσουρούλλης (Διευθυντής Τμήματος Ειδήσεων τηλεόρασης Σίγμα) και η Αιμιλία Κενεβέζου (δημοσιογράφος, παρουσιάστρια).

Αγαπημένο των Αναγνωστών του TIME OUT (48,732 ψήφοι)
OCEAN BASKET (Λευκωσία)
Ιδιοκτήτης: Βασίλης Μπίλλης
Kitchen Manager: Μιχάλης Σκορδής
To βραβείο απένειμαν η Σύλια Ιωαννίδου (Αρχισυντάκτρια του TIME OUT Κύπρου)

Chef of the Year
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
To βραβείο απένειμαν η Μαρία Κυριάκου (Εμπορική Διευθύντρια Συγκροτήματος Δίας και Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ) και ο Υπουργός Άμυνας κ Φώτης Φωτίου

Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν
ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΡΚΑΤΕΝΑ “ΦΩΤΕΙΝΗ”, ΟΜΟΔΟΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΚΑΤΕΝΑ “ΕΛΕΝΗ Μ. ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ”, ΟΜΟΔΟΣ
Tα βραβεία απένειμαν ο κ. Μάριος Χαννίδης (Γενικός Διευθυντής ΚΟΤ) και η Μαριλένα Ιεροδιακόνου (Γενική Διευθύντρια Περιοδικών Συγκροτήματος Δίας).

Παρουσίασε: Το φυσικό, ανθρακούχο, μεταλλικό νερό San Pellegrino
Μέγας Χορηγός : Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Χορηγοί: Nespresso, Vittel, Anticha Gelateria del Corso, Χρυσορρογιάτισσα, Anco Catering Equipment
Χορηγός Επικοινωνιακού Υλικού: Landas Colour Ltd
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.