Το τελευταίο αντίο στα δύο εντεκάχρονα κοριτσάκια

11xrones antio ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, Κηδεία, κορίτσια, Πάφος

Η κηδεία των δύο κοριτσιών, Βαρβάρας Κοκορίδου  και Χριστίνας Κιουλπακίδου  τελεστηκε το μεσημερι, από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Στον επικήδειο λόγο του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως δεν είναι μόνον οι οικογένειές της Βαρβάρας και της Χριστίνας που θρηνούν , την ώρα αυτή, δεν είναι μόνο οι αγαπημένοι τους  γονείς και αδελφή, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι και οι φίλοι τους, ούτε μόνο οι συμπολίτες τους ομογενείς του Πόντου, αλλά είναι ολόκληρη η κοινωνία και ο κάθε άνθρωπος που έχει δικό του παιδί.

Μας αφήνετε, είπε ο Δήμαρχος Πάφου την υπερηφάνειά και τη χαρά που όλοι μας νοιώσαμε για την 1η θέση, μεταξύ 80 χωρών, που κατακτήσατε στον διεθνή διαγωνισμό παραδοσιακού χορού της Ισπανίας, από τον οποίο με τόση χαρά και περηφάνια επιστρέψατε το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα που έκοψε το νήμα της ζωής σας.

Η Βαρβάρα, μαθήτρια της 5ης τάξης του Δημήτριου Δημοτικού Σχολείου Πάφου αγαπούσε την παράδοση του τόπου καταγωγής της και ήταν μέλος του παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος «Ρωμιοσύνη».

Η Χριστίνα, μαθήτρια της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, ασχολείτο επίσης με τους παραδοσιακούς χορούς των ομογενών της Γεωργίας και έκανε ταυτόχρονα μαθήματα πιάνου, μπαλέτου και ρυθμικής γυμναστικής.

Η Αστυνομία με ανακοίνωση εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο κοριτσιών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Τέτοια συμβάντα συγκλονίζουν τον καθένα μας, αναφέρει, προσθέτοντας πως δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους, έφυγαν τόσο άδικα και βυθίζουν στο πένθος της οικογένειες τους προκαλώντας ένα ανείπωτο ανθρώπινο δράμα.

 

 

Πηγή: ant1iwo.com