To περιοδικό TIME OUT προτείνει: “We Love… Σωτήρα”

FullSizeRender Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
FullSizeRender 3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο και την ανάπτυξη την οποία έχει δεχτεί η Σωτήρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο και από το περιοδικό TIME OUT, τον απόλυτο οδηγό διασκέδασης σε όλο τον κόσμο, το οποίο σε πρόσφατο άρθρο του, στο περασμένο κυπριακό τεύχος Απριλίου, αξήρε τις ομορφιές της Σωτήρας με τον μοναδικό τίτλο: “We Love… Σωτήρα”!!!

FullSizeRender3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Διαβάστε το άρθρο:


Το Time Out γράφει

We love… Σωτήρα


FullSizeRender6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Μια περιοχή όλο… εκπλήξεις!
Βυζαντινή Κωμόπολη
Σε μία ακτογραμμή που εκτείνεται σε περισσότερο από δύο χιλιόμετρα, με μαγευτικές παραλίες και παρθένα καταγάλανα νερά, η οποία ξεκινά από την παραλία Αγίας Θέκλας και καταλήγει στην ανατολική όχθη του Ποταμού του Λιοπετρίου, βρίσκεται η Σωτήρα, μία από τις μεγαλύτερες παραθαλάσσιες κωμοπόλεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με πληθυσμό 5.500 κατοίκων. Εδώ, στη γραφική αυτή κοινότητα, μπορεί κανείς να συναντήσει παραδοσιακά κτίρια, τεράστιες γεωργικές εκτάσεις με τα φημισμένα τοπικά λαχανικά, την πατάτα και το κολοκάσι και βεβαίως τα αμέτρητα ξωκλήσια για τα οποία η Σωτήρα φημίζεται. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι ονομάζεται ‘Βυζαντινή Κωμόπολη’, αφού μερικά από τα δεκάδες εκκλησιαστικά μνημεία, που βρίσκονται κρυμμένα στο πράσινο, χρονολογούνται πριν από το 12ο αιώνα και είναι μερικά από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά κτίσματα παγκύπρια.

Νέα εποχή
Τα τελευταία χρόνια και μετά από τη μετατροπή της Σωτήρας από Κοινότητα σε Δήμο, το 2011, ο νέος της Δήμαρχος, Γεώργιος Τάκκας και το Δημοτικό Συμβούλιο, με νέα οράματα και σχεδιασμούς, έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην κατακόρυφη ανάπτυξη της Σωτήρας. Τα τελευταία χρόνια, το παραλιακό μέτωπο Σωτήρας έχει αλλάξει ριζικά, ενώ έχει καταφέρει και την κατακόρυφη πρόοδό του και στον τομέα του Πολιτισμού, αφού από το 2013 έχει υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας με τον ΘΟΚ και την παράλληλη μετατροπή του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας σε κεντρική σκηνή του ΘΟΚ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Μεγάλη ανασκαφή σε εξέλιξη
Μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον προκύπτει από παράλληλες αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Σωτήρα, με ευρήματα που αναμένεται να είναι πολύ σημαντικά για την κυπριακή ιστορία και κληρονομιά. Η αρχαιολογική σκαπάνη του Τμήματος Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την Αρχαιολογική Λειτουργό του Τμήματος Αρχαι τήτων, Άννα Σατράκη, διεξάγει αρχαιολογικές έρευνες, δυτικά της παραλίας ‘Σειρήνες’, όπου έρευνα έφερε στο φως 15 περίπου τάφους, λαξευμένους με ανθρώπινο χέρι και με γεωμετρική λεπτότητα επάνω στους βράχους της ακτής.

Αν πας Σωτήρα, σώθηκες!
Το ήξερες ότι το χωριό έχει 17 συνολικά εκκλησίες, κάποιες από συνολικά εκκλησίες, κάποιες από 12ο αιώνα μ.Χ.; Και δεν είναι μόνο τα προσκυνήματα. Επισκέ ψου και τα 3 του μουσεία: το Μελέτειον, με παραδοσιακά-λαογραφικά, το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο, αλλά και το Μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ. Και για πιο χαλαρή φάση, σου προ-τείνω μια επίσκεψη στο Prime Microbrewery (www.primemicrobrewery.com/ 23826130), για να γευτείς εξαιρετικές κυπριακές μπίρες. Για φαγητό, δεν το συζητώ… μεζές στη βραβευμένη με Time Out Eating Award ταβέρνα “Μουσικός” (23828833).


Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ

FullSizeRender7 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Γράφει: Μιχάλης Μιχαηλίδης