Κώστας Κουμής: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό

Την αξία του αθλητικού τουρισμού αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί ένα διανικό προορισμό για το συγκεκριμένο είδος επισήμανε σε συνέντευξή του στο πόρταλ του InBusinessNews ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής.

Ο Κώστας Κουμής, Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, επισήμανε ότι «η χώρα μας διαθέτει ίσως τις καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες στην Ευρώπη», που μαζί με τη μορφολογία του εδάφους ευνοούν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, καθιστώντας την Κύπρο ιδανικό προορισμό για πολύ συγκεκριμένα αθλήματα.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον μέσω της βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών, των επενδύσεων σε νέες υποδομές, την περαιτέρω εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού και την ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Κύπρου ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό.

Η συνέντευξη του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ έγινε με την ευκαιρία του “Sports Tourism Conference”, ενός μοναδικού συνεδρίου για τον αθλητικό τουρισμό, που διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Το συνέδριο υπόσχεται να φέρει τους παράγοντες της τοπικής αθλητικής και τουριστικής βιομηχανίας πιο κοντά στους διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η καρδιά του αθλητικού τουρισμού θα χτυπά στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, όπου κορυφαίοι επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα θα δώσουν απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων, και θα ενημερώσουν τους συνέδρους για όλα τα τελευταία trends του κλάδου.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Οργανωτής: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC).
Συνδιοργανωτές: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).
Χορηγοί: ΟΠΑΠ Κύπρου, RCB Bank.
Με τη στήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).
Συντονισμός: IMH. Χορηγοί Επικοινωνίας: Gold, INBusiness.