Κουμής: Εν μέσω προκλήσεων προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά

«Δεν θυμάμαι ποτέ τόσα πολλά προβλήματα μαζεμένα στον τομέα της αεροπλοΐας»

Screenshot 8 4 Κώστας Κουμής, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, τουριστική χρονιά, Υφυπουργός Τουρισμού

Η εξισορρόπηση του αριθμού αεροπορικών θέσεων στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, εν μέσω των προκλήσεων στον τομέα της αεροπλοΐας, θέτει τις προϋποθέσεις για μια ακόμη πολύ καλή τουριστική χρονιά νοουμένου ότι δεν θα σημειωθούν νέες απρόσμενες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Σε δηλώσεις στη Βουλή και ερωτηθείς για τις προοπτικές της φετινής σεζόν, είπε ότι δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξος αλλά ρεαλιστής, δεδομένου ότι «σε επίπεδο προγραμματισμού ήταν και παραμένει ακόμη μια δύσκολη χρονιά», αφού παραμένει ακόμη η σύγκρουση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ διατηρούνται οι προκλήσεις στον τομέα της αεροπλοΐας.

«Έχω αρκετή εμπειρία στη διαχείριση προορισμών (destination management) και δεν θυμάμαι ποτέ τόσα πολλά προβλήματα μαζεμένα στον τομέα της αεροπλοΐας», είπε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι οι προκλήσεις αφορούν μια σειρά προβληματικών κινητήρων αεροσκαφών, τα πάρα πολλά προβλήματα που έχει ο ένας εκ των δύο κολοσσών στον τομέα της αεροπλοΐας, προβλήματα που επηρέασαν τα πτητικά προγράμματα πολλών εταιρειών.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τον λόγο ότι έχουμε καταφέρει να εξισορροπήσουμε τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων (capacity) που είχαμε πέρσι με φέτος, οπότε ναι θέτονται οι προϋποθέσεις για μια ακόμη πολύ τουριστική χρονιά, φτάνει να μην έχουμε νέες απρόσμενες καταστάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο κ. Κουμής και κατέληξε: «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι για μια ακόμη πολύ καλή τουριστική καλή χρονιά και το λέω ξεκάθαρα».

Πηγή: KΥΠΕ